Как да почистим кафе машината - 3 лесни начина

Публикуван от: coffespot 23/09/2021 3 Коментар(и)

                       

 

За мнозина от нас кафе машината е безспорният лидер сред домашните уреди. Чашата ароматна ободряваща напитка е задължителен старт за деня, без който просто трудно бихме могли дори да намерим мотивация да станем от леглото. Но кафе машината е и онзи уред в офиса, пред който се събираме да вземем глътка свеж въздух и набързо да преминем през клюките из отделите с колеги. 

 

Няма спор, че кафе машината е повече от необходим, обичан и дори боготворен уред за повечето от нас. Но ако искате ежедневно да се наслаждавате на своята любима топла напитка, изборът на подходяща кафемашина и качествен сорт кафе всъщност не са достатъчни. Намесва се и още един фактор, за който за съжаление често забравяме, а понякога дори и не вземаме под внимание. 

 

Става въпрос за правилната поддръжка на вашата кафе машина. И по-конкретно какви методи да използваме, за да я почистим. В крайна сметка, поддръжката винаги започва с минималното условие да спазваме в някакъв порядъчен хигиеничен вид даден уред, включително и кафе машината.

 

Е, за щастие, съвременната индустрия за аксесоари за кафе машини и тази за почистващи препарати не спи. Благодарение на предложените от тях следващи 3 лесни начина за поддръжка на хигиената, винаги ще можете да си пиете кафето спокойно. Спокойно, че кафемашината няма да се развали, а и че в кафето ви ще има само кофеин и вода. И нищо повече! 

 

Използвайте филтри за вода

 

Без значение дали ще са филтри за вода, която ще пречиствате, за да сложите в кафемашината и да си приготвите сутрешната напитка, или ще заложите на директни филтри, които се пъхат в кафеавтомата, ще си осигурите много по-дълъг живот на уреда без котлен камък. Все пак, точно това правят филтрите – прочистват водата. И то с цел тя да бъде по-вкусна и по-малко вредна за нас, но и за уредите, които бързо се сдобиват с котлен камък, ако водата е силно замърсена. 

 

И като казахме котлен камък…

 

На пазара има множество страхотни продукти за почистване на котлен камък. Сред тях повечето са напълно приложими и за поддръжка на вашата кафемашина. В комбинация с добър дезинфектант за външни повърхности, тези две решения за хигиена са напълно достатъчни, за да сте сигурни, че в офиса ви няма бактерии, а и че пиете кафе, приготвено в чиста среда. 

 

А защо не и специализирани почистващи препарати?

 

Ако за вас кафето е еднакво важно сутрин, колкото и въздуха, който дишате, вероятно, ще правите и повече усилия да поддържате в изрядно състояние кафемашината. Именно на вас с удоволствие ще предложим няколко опции за почистване. Знаем, че ще ги оцените, защото ревностно си пазите един от най-важните за дома и офиса ви уреди.

 

И така започваме с един универсален, но и много специален препарат, който се използва специално за почистване на млечната система в кафе машината. Капучино любителите сигурно разбират за какво говорим.Тази част на уреда, в действителност е подложена на доста опасности от това редовно да се замърсява. А смесването на подобни нечистотии с вкусно прясно мляко би било катастрофално за вашето следобедно капучино.

 

В допълнение, можете да пробвате и със специални таблетки за почистване на мазнина от кафе. Те са много удобни за офис пространството, където в крайна сметка има ред кой кога ще мие „социалното“ помещение. Е, с тези таблетки определено ще се справяте най-бързо от колегите си, а в последствие дори и всеки ще взема пример от вас.

 

Поддържайте чистотата и изрядния вид на кафемашината ви щателно и внимателно. И тя ще ви се отблагодари подобаващо – всяка сутрин с чаша ароматно кафе в продължение на много години! 

 

3 Коментар(и)

Красимира Паскова:
06/03/2022, 11:54:08
Отговори

Полезна информация, Благодарим

Петко Иванов:
14/08/2022, 10:20:38
Отговори

Полезна информация

Нели Янакиева:
08/12/2022, 18:43:17
Отговори

Не мога да повярвам, че чак сега попаднах на блога. Освен за винаги прясното кафе и бързата доставка, благодаря и за споделената инфорация!

Оставете коментар