Ascaso

58 години в света на еспресото.

J.Ascaso е роден в малко село в планината Уеска. Човек с голям предприемачески дух, а преместването в големия  е единствената му възможност да се развива. Той напусна селото си и се премести в Барселона с 3000 песети в джоба и  пълен с идеи. През 50-те години еспресото става популярно в Испания и в цяла Европа, по-специално в Барселона

През 1950 г. J. Ascaso започва работа в компания, доставяща хромирани части за еспресо машини. От 1952 до 1962 г. J. Ascaso работи в производствената линия на Gaggia, изработвайки части за световно известната компания за кафе машини.

Други производители на кафе машини излизат на пазара. Броят на инсталираните еспресо машини е все по-голям и има нарастваща нужда от услуги по поддръжка и ремонт. J. Ascaso решава да произвежда компоненти за кафемашини на пазара по това време.

След като трудните ранни дни приключват, компанията му наема търговски представител, който представя Ascaso в света на професионалните дистрибутори и механика за уплътнители, уплътнителни пръстени, държачи на филтри, парни клапани, нагревателни елементи из цяла Испания, показвайки различните продукти на местните техници.

През 1962 г. Хесус Аскасо започва собствен бизнес, произвежда и разпространява резервни части за кафе-машини за еспресо. В момента Ascaso продава своите продукти в над 95 страни с продължителен растеж, създавайки нови бизнес подразделения като производството на еспресо машини.

JL. Аскасо, синът на основателя, е човекът, отговорен за диверсификацията на фабрика Аскасо през последните години. Той се зае с производството на еспресо машини

Философията „за любителите на кафето“ се роди.

Покажи:
Сортирай по: