Детоксикираща скраб за тяло със зелено кафе

Публикуван от: coffespot 08/07/2016 0 Коментар(и)
Освен своите положителни страни - плажни забавления, дълги слънчеви разходки, среднощни партита, дългите летни дни и нощи оказват и нежалани ефекти върху кожата ни – изгаряния, изсушаване, петна и т.н. Затова е хубаво периодично да я детоксикираме и да свалим горния слой на кожата. Премахвайки мъртвия слой клетки тя изглежда по- хидратирана и здрава. 
 
Споделяме с вас рецепта със зелено кафе, която ще направи кожата ви гладка и сияеща. Освен това тази рецепта е идеална и за страдащите от целулит, защото скрабта енергизира, почиства, тонизира и изглажда кожата. Кофеинът има стягаща свойства, чушките халапеньо изкарват токсините, алоето успокоява, а ментата има приятна миризма и освежава.  
 

Ето и рецептата!

Необходими продукти:

  • 1/2 чаша зърна от зелено кафе
  • 1 чаша топла вода
  • 1/2 люта чушка Халапеньо
  • 1 стрък свежа мента
  • 1/2 чаша олио от зърна на зелено кафе

 

Стъпки:

  1. Блендирайте съставките до получаване на пълно кремообразна смес.
  2. Нанесете сместа върху тялото, като масажирате проблемните зони.
  3. Завиите цялото с фолио или затоплено одеало за 20 минути.
  4. Отмийте скрабта и не нанасяйте никакъв друг продукт върху тялото до следващата сутрин.

 

След като приготвите сместа, нанесете скрабта върху цялото тяло, като се фокусирате върху проблемните зони – бричове, бедра и дупе. След като нанесете напълно сместа върху тялото и го увийте с фолио за 20 минути. След това изплакнете. Препоръчително е да не използвате овлажняващ крем за тяло до следващата сутринта, за да не пречи на съставките да попият напълно в кожата.

Оставете коментар