Директен вносител на какаови зърна от Никарагуа, които се отглеждат при традиционните практики и ферментация , без агро-химикали.
Доставяме нашето какао по устойчив, екологичен начин, с особено внимание към социалните стандарти и етичните икономически практики. След прибиране на реколтата, обработваме и разпространяваме най-висококачествените какаови зърна Trinitario.
Фабрика ни в Италия произвежда 100% суровини от чисти какаови зърна: какаова маса, какаов нипс, какаов блок и какаово масло. Под зоркия поглед на Майстори на шоколада правим и 100% занаятчийски “bean to bar” шоколад с много любов и внимание към всеки детайл.
ШОКОЛАД – възхитително удоволствие за всеки от нас вече над 4000 години.
Tuscani Eccellenze di Cacao се роди от визията на човек, който посети Никарагуа за първи път през 2013 г. и беше очарован от тази територия, богата на вулкани и тропически джунгли, където процъфтяват малки и редки какаови плантации.
В тази малка ивица земя, се ражда проектът за фабрика за шоколад TUSCANI, в която се селектират най-добрите какаови зърна с произход и се произвежда отличаващ се с качество шоколад.
Страстта към суровината и нейната история, тосканската изработка и постоянното търсене на качество, са част от света на TUSCANI ECCELLENZE DI CACAO.
Един завладяващ свят, който усещаме във всеки продукт, и който ни разкрива древния и автентичен вкус на занаятчийския шоколад.
Когато опитваме от шоколада Tuscani, потегляме на завладяващо пътешествие – на емоции и знание, заобиколени от онази древна алхимия, позната на тези, които имат страст към смесите и към онези комбинации от вкусове, в които блажено се потапят сетивата ни.
Миналото и бъдещето се срещат, когато чистите елементи се смесят, благодарение на Майсторите на Шоколад – съвременни алхимици, които дават живот на хилядолетния еликсир: ШОКОЛАД.