КАК СЕ РИСУВА ВЪРХУ КАФЕ? – ЧАСТ I

Публикуван от: coffespot 04/07/2017 0 Коментар(и)

 

Всички любители на кафето тайно се възхищават на сръчните Баристи, които умеят да правят истинско изкуство върху каймака на Капучиното или Латтето. Да рисуваш различни картинки върху повърхността на чашата, която сервираш, е форма на лично отношение и грижа към клиента. Толкова ли е трудно, та чак – непосилно за обикновените любители на кафето да могат да рисуват различни фигури в чашите на своите гости? Всъщност – не.

 

 

Рисуването на СЪРЦЕ върху кафе е може би най-лесната картинка, която баристите могат да създават. Нужни са ви 1) шот добро еспресо и 2) каничка мляко, разпенено с приставката за пара на кафемашината.

 

 

Спомняте ли си кои са задължителните елементи на идеалното еспресо? Тази предишна статия от нашия блог ще ви е нужна, да осигурите шотът хубаво кафе за рисуване.

 

 

В нашия блог сме се постарали да ви покажем и ПЕРФЕКТНАТА ТЕХНИКА ЗА РАЗПЕНВАНЕ НА МЛЯКО.

 

 

След като разполагате с двете необходими съставки за рисуване, при това приготвени по най-добрия начин, можете да започнете и същинската работа.

 

 

С отмерени движения трябва да започнете да изсипвате млякото на струя в средата на чашата с кафето. Същественото тук е, че започвате да изливате млякото от ниско – на около 10-на см от повърхността на кафето и постепено вдигате каничката на около 30 см, за да може млякото да се утаи на дъното на чашата. Накрая, когато течността от млякото е на привършване и започва изсипването на млечната пяна, отново приближавате каничката към чашата, стремейки се струята да пада в 1 точка на периферията на окръжността, очертана от млякото в средата на чашата. Правете съвсем леки кръгообразни движения - така се получават специфични линии, оформящи по-широката част на сърцето. Финалът изисква с бързо сръчно движение от ниско да начертаете линия от точката в периферията към противоположния край на чашата.

 

 

Готово! Вече може да изненадате своите гости с лично сърчице в чаша главозамайващо капучино.

 

 

Оставете коментар