Здравословни подсладители на кафето

Публикуван от: coffespot 28/10/2016 2 Коментар(и)

Ако обичате подсладено кафе, заменете рафинираната захар с тези алтернативни начини за подобряване на неговия вкус. Вместо да посягате към захарницата, опитайте тези здравословни подсладители: 

 
 
 
#1 Пчелен мед
 
  • Медът е чудесен заместител на захарта, защото той е сладък почти колкото захарта. На пазара се предлагат селекции на сортове, които се различават по вкус и цвят. Също така натуралният и непреработен мед предлага множество здравословни ползи.
 
 
#2 Сироп от агаве
 
  • Може да сте чували за този подсладител покрай неговото използване при приготвянето на тестени изделия или коктейли. Сиропът от агаве е се приготвя от растение, което се среща в Мексико. Той е по-сладък от захарта, така че ще трябва да слагате много по-малко в кафето си. Той има консистенцията на кленов сироп и лесно се разтваря в горещо кафе.

 
 
#3 Стевия
 
  • Стевията е натурален подсладител, който няма калории и се добива от растение. Родината на това растение е Парагвай, но то вирее и на много други места. Тя е по-сладка от захарта, така че добавяйте по-малко от чаена лъжичка към кафето. Тя се продава в течна форма и под формата на таблетки.

 
 
#4 Ароматизирани мляко
 
  • В днешно време на пазара се предлага голямо разнообразие от видове млека – от обезмаслено, през 1-2% нискомаслени, до ядкови и соеви млека. Но сигурно се питате как да направите правилния избор. Ако искате да се намали количеството на захарта в кафето си, но в същото време то да е вкусно, потърсете ароматизирано мляко с ниско съдържание на мазнини. Соево мляко с вкус на ванилия, например, е добър избор, тъй като придава сладост и също така намалява горчивия вкус на кафето.

 
Ако все пак никой от предложените от нас варианти не са по вашия вкус, замислете се върху смяна на кафето. Силно изпеченото кафе изисква повече захар, за да се нарави вкуса по-нежен, така че опитайте по-лекия вариант и в такъв случай може изобщо да не се наложи да слагате подсладител в него.
 

2 Коментар(и)

Филип:
05/11/2016, 18:02:25
Отговори

Много полезно, най-добре е да пиете хубаво кафе и захар няма да ви е необходима

Петко:
06/11/2016, 21:12:46
Отговори

Само не слагайте меда в горещо кафе

Оставете коментар