Трикове за приготвяне на перфектното Мокачино

Публикуван от: coffespot 10/01/2017 0 Коментар(и)

 

Кой не обича комбинацията от кафе и шоколад? По своята същност Мокачиното е вариация на Лате с шоколадов вкус. За приготвянето на перфектното Мокачино, естествено, има трикове – ето някои от тях.

 

Използвайте прясно изпечено кафе – така ще предотвратите неприятния натрапчив вкус на старо кафе. Би ви отнело купища шоколад и сметана да прикриете този вкус.


Триковете на шоколада – не се скъпете – запазете си шоколадовия топик за сладоледа.  Перфектното ви домашно Мокачино трябва да се направи с хубав, истински шоколад!  Натуралните вкусове прилягат на кафето перфектно, но можете да използвате какъвто шоколад предпочитате.


Направете го „свое” – експериментирайте! Сложете какао в прясно смляното кафе! Добавете шоколад още на този етап... Намерете своята „малка тайна”!


Генерално се придържайте към класиката – видовете шоколад и кафе са безкрайни. За класически Мока вкус използвайте тъмно изпечено кафе и тъмен шоколад или какао на прах.


Проста рецепта за Мока:


1 чаша прясно сварено кафе 
2 супени лъжици шоколад или какао на прах 
1 супена лъжица сметана или мляко

Оставете коментар