Летни вкусове за компания на кафето

Публикуван от: coffespot 31/05/2017 0 Коментар(и)

 

Мирише на лято! И вече нямаме търпение, нали? А забелязали ли сте, че през различните сезони, вкусовете ни и предпочитанията ни за храни и напитки се променят? Ето няколко вкуса кафе, подходящи за лятото!

 

ЛЕТНИ ПЛОДОВИ ОТЕНЪЦИ

През по-топлите месеци някак естествено плодовете се прокрадват до масата ни и заемат незаменимо място там. Същите сладки натрапници са чудесен спътник и за чашата ви лятно кафе. Едни от най-популярните аромати за кафе задължително съдържат в асортимента си и плодови вкусове. Може би най-популярни са боровинките. Тяхната нежда киселинност допълва горчивия вкус на кафето и го прави по-мек, летен и романтичен. Удачна добавка към вкуса на кафето са още ягодите, малините, вишните – изобщо всички леко кисели плодове, на които се радваме именно през летния сезон.

 

 

ТРОПИЧЕСКИ НАМИГВАНИЯ

Макар и пак да са плодове, тропическите вкусове на кокос и ананас ще отделим в самостоятелно предложение. Кокосовия аромат е този, който неизменно свързваме с лятото, с лазурно спокойно море, лек ветрец, хамак, и мнооого пяна – морска и млечна. Добавете кокоса в кафето си и ще се почуствате моментално на някой тропически остров. Свежият вкус на ананас също е приятел на лятното ви капучино.

 

 

СЛАДОЛЕД

Лятото и сладоледът вървят ръка за ръка. Така че добавянето на сладолед в лятното капучино звучи направо задължително. Добавете любимия си вкус сладолед. Количеството също търпи корекции. Важното е да се освежите и ободрите, а това е сигурно.

 

 

АЛКОХОЛ

Алкохолът всъщност отива на всички сезони. Хубавото уиски ще направи кафето ви неустоимо и сгряващо през зимата, докато добавянето на ликьор през лятото ще омекоти вкуса му и ще ви помогне да разпуснете. Изберете плодови ликьори, или с аромат на ванилия или карамел. Подобни добавки отиват повече на студено кафе, така че без скрупули ги добавете във фрапето си. По-смелите могат да опитат и ликьор с анасон... При всички случаи, през лятото използвайте лек алкохол. Има дори рецепти, комбиниращи кафе и бира!

 

 

Внимавайте обаче, понеже неотдавна научно изследване изрази твърдение, че хората, предпочитащи горчивия вкус като този на кафе или бира, притежават потенциал на психопати.

Оставете коментар