Рецепти за еспресо кафе с есенен вкус

Публикуван от: coffespot 28/10/2016 0 Коментар(и)

В рецептите, които ще ви представим днес еспресото е ключовата съставка, като към него сме добавили вкусни продукти, които ще му придадат есенни нотки:

 

 
 
 
#1 Карамелено лате
 
  • Един от най-типичните вкусове на есента е карамелът.Това кремообразно, сладко изкушение е невероятно допълнение към сладоледа, печените ябълки и дори към кафето. Ето и как да си приготвите карамеленото лате…. За начало налеете карамелен сироп във вашата чаша за лате. Винаги може да добавите още карамел, когато напитката е готова, така че започнете с по-малко количество карамел, ако не сте сигурни колко сладка искате да бъде вашата напитка. След това решете колко силно искате да е вашето еспресо, за по-богат аромат се спрете на двойно еспресо. Може да използвате и безкофеиново еспресо на зърна, ако не държите на силния аромат. Сварете кафето и го изсипете в чашата с карамела. Разбъркайте добре карамела и еспресото. Добавете прясно мляко с пяна. Поръсете готовата напитка с канела на прах или индийско орехче. Те ще придадат още по-автентичен есенен аромат.
 
 
#2 Капучино с вкус на черен шоколад и фъстъчено масло
 
  • С падащите температури, много хора предпочитат да пият горещи и с богат вкус напитки, които ще ги държат затоплени. През  студените месеци започва да ни прияждат и по-мазни храни, като фъстъчено масло. А, защо не добавите фъстъченото масло към кафето си? За да приготвите тази рецепта, сложете парченца черен шоколад в чашата за кафе. Добавете малко карамел и фъстъчено масло. Сварете еспресото и когато е готово го изсипете в чашата и разбъркайте. Добавете след това прясно мляко на пяна. Отгоре сложете бита сметана на вкус и още малко парченца шоколад или фъстъчено масло. Тази напитка автоматично се превръща в страхотен десерт.
     

 
 
#3 Ментово aфогато
 
  • Някога опитвали ли сте сладолед с еспресо? Името на тази невероятна напивка е афогато (affogato). Това е превъзходен десерт или дори допълнение към закуската! За да си приготвите ментово афокато, може да използвате ментов сладолед или да добавите ароматизиран ментов сироп към еспресото. Пригответе еспресото и го изсипете в чаша и добавете една лъжичка сладолед. Консумирайте бързо или изчакайте сладоледа да се разтопи в кафето.

 

Оставете коментар