MONTECRISTO - ВИНАГИ ПРЯСНО ИЗПЕЧЕНО КАФЕ

Публикуван от: coffespot 01/03/2018 2 Коментар(и)

 

Днес ще ви разкажем за една бутикова пекарна за кафе, специализирана в печенето на висококачествени сортове Арабика на малки партиди. Montecristo предлага Single Origin кафета и произхода на всяко звънце, изпечено от тях може да бъде проследен до съответната ферма или плантация. Вече можете за закупите Montecristo и в coffeespot.bg:  https://coffeespot.bg/montecristo.

 

Всичко започва с търсене – търсене на перфектната чаша кафе. Пътят до нея започва от корена, през селекцията на перфектните зрънца зелено кафе, правилната обработка и накрая – изпичането. И точно тук е истинската магия на Montecristo. Машините, с които пекарната разполага, са предназначени за изпичане на малки партиди кафе, а вълшебните думички са температура и време.

 

„Няма да изпечем дори грам кафе, докато вие не го поръчате!“

 

Колкото по-свежо е едно кафе, толкова е по-добър вкусът му. Точно затова в Montecristo изпичат кафето след направена поръчка – само толкова, колкото е поръчано. Изпеченото кафе е нетрайна стока и е добре да се консумира до няколко дни след печене. Така се запазват максимално неговият вкус и аромат. Такава е и уговорката между coffeespot и Montecristo – всички направени през нашия онлайн магазин поръчки ще бъдат прясно изпечени и изпратени към вас до 24 часа след изпичането им.

 

Кафето, което Montecristo предлага е винаги свежо и от пекарната съобразяват поръчките си със сезонността на сортовете, които ползват. Както плодовете и зеленчуците, така и кафето е най-вкусно, когато е в сезона си. След като реколтата е обрана и плодовете са обработени, зеленото кафе обикновенно “почива” за около 30-60 дни преди да бъде натоварено в контейнер и изпратено към пекарната.

 

А ето и няколко съвета за запазване на свежестта на кафето у дома:

  1. Купувайте кафе на зърна – то запазва вкуса и аромата си за по-дълго
  2. Смилайте само толкова кафе, колкото ви е нужно в конкретния момент.
  3. Съхранявайте зрънцата в непрозрачен херметичен контейнер на хладно и сухо място (но не в хладилник или фризер).

 

През този месец кафе Montecristo е на специална цена в coffeespot! Насладете му се. ;)

2 Коментар(и)

Василев:
01/03/2018, 22:21:00
Отговори

Истинско гурме кафе

Веселинов:
13/04/2018, 08:22:29
Отговори

Страхотно е кафето. Препоръчвам го.

Оставете коментар