Mokaflor Arabica Bernini на зърна 1 кг

Mokaflor Arabica Bernini на зърна 1 кг

Смес от най-високо ниво, граничещ със света на спешълти кафетата, съставена от известни области, като Honduras Marcala и Santo Domingo Barahona.

Сместа 100% Bernini Arabica е едно от големите съвършенства на каталога на Mokaflor.

Тази смес е съставена от бразилския висок клас Gr 2 17/18. При търговските бразилски кафета това е практически най-високото ниво на избор.

Сортовете, които го съставят, са главно Catuai и Caturra, от семейство Bourbon, способни да изразят флорални нотки и изразена сладост, която също е подсилена от естествената обработка и има тенденция да оставя в зърната много захари, естествено съдържащи се в кафето.

Освен това, тази смес е съставена от Хондурас Маркала, от сорта Bourbon, следователно по-плодов и Санто Доминго Барахона супремо и Коста Рика Пасифико Сур, които също добавят приятна киселинност. Както специалистите по кафето вероятно са забелязали, районите, от които идват тези кафета, са сред най-подходящите в света за производство на висококачествено кафе.

От опита от нашите дегустации препоръчваме да приготвите тази смес, като използвате доза от 7,5 gr, за да получите еспресо от 15/16 gr за 25/30 секунди.

Тези параметри, с температура на водата от 94 µs. ви позволяват да извлечете чаша еспресо с добракрема, с цвят на лешник, клонящ към червеникав, а в много случаи ще намерите и по-тъмнокафяви ивици. Мирисът разкрива сладки, плодови и флорални аромати.

Отлична сладост и киселинен комплекс, но много балансиран. Тялото е кремообразно, обгръщащо, а послевкусът е добре устойчив и елегантен.

Вижте тук: как избираме, печем и дегустираме това кафе

АРОМАТНИ НОТКИ:

  • ВАНИЛИЯ
  • ПРЕПЕЧЕН ХЛЯБ
  • МЛЕЧЕН ШОКОЛАД

MOKA/ESPRESSO

AROMA

BODY

SWEETNESS


Напиши мнение

Забележка: HTML не се превежда!
    Лошо           Добро

Mokaflor Arabica Bernini на зърна 1 кг

  • Марка: Mokaflor
  • Код на артикул: 15184
  • Наличност: В наличност
  • 52,50лв.

Етикети: Mokaflor, Bernini, blend, Arabica, на, зърна, 1 кг