10 идеи за ледени коктейли с кафе - част 1

Публикуван от: coffespot 01/08/2016 0 Коментар(и)

В тези жеги единствено, което искаме е да се освежим и разхладим. Затова веднага ни изниква в ума студено кафе и коктейли. А, защо да не ги комбинираме?

 
 
#1 Коктейл „Черна луна“
 
  • Необходими продукти: ½  чаша ром, 1 кока кола от 330 мл.,  ½  чаша кафе ликьор и 1½ чаша кафе и ½  течна сметана
  • Начин на приготвяне: Смесете класически ром с колата, изстуденото кафе и ликьора в голяма чаша. След това разпределете сместа в по-малки коктейли чаши като добавите лед и сметана. Така ще получите този интересен високо кофеинов коктейл.

  • Снимка: Flickr, Jaysin Trevino

 
 
#2 Коктейл „Мразовития ирландец“
 
  • Необходими продукти: 40 мл уиски, 1 топка ванилов сладолед, 1 чаша кафе, захар, натрошен лед и настърган черен шоколад
  • Начин на приготвяне: Предварително сложете във висока чаша натрошения лед. Изсипете след това уискито и кафето. Отгоре сложете сладоледа и поръсете с шоколад.
  • Снимка: Flickr, tofuprod
 
 
#3 Коктейл „Beccacino“
 
  • Необходими продукти: 30 мл бренди, 15 мл френски ликьор Бенедиктиин, 15 мл амарето, 15 мл ирландски ликьор Айриш Мист и 80 мл студено кафе.
  • Начин на приготвяне: Смесете всички съставки и изсипете в коктейлна чаша. За финал сложете бита сметана.
  • Снимка: Flickr, Whitney
 
 
#4 Коктейл „Кофеинов бял руснак“
 
  • Необходими продукти: 60 мл водка, 30 мл кафе ликьор Кahlua, 30 мл сметана, 15 мл студено кафе  
  • Начин на приготвяне: Комбинирайте всички съставки в шейкър като добавите и натрошен лед. Разбийте внимателно и изсипете сместа в чаша.  
  • Снимка: Flickr, cyclonebill
 
#5 Коктейл „Тирамису“
 
  • Необходими продукти: ½  чаша сладолед с вкус на кафе, 2 с.л. водка, 2 с.л. кафе ликьор, 1 с.л. какаов крем, ½  чаша лед   

  • Начин на приготвяне: Блендирайте сладоледа, водката, кафе ликьора и какаовия крем. Добавете кубчетата лед и блендирайте отново Изсипете сместа в чаши за еспресо. По желание поръсете с натрошени кафени зърна.   

  • Снимка: Flickr, Krabiman
 

Очаквайте продължение на статията с още рецепти.

 

Оставете коментар