Как да комбинираме кафето с храната – Част 2

Публикуван от: coffespot 25/05/2016 0 Коментар(и)
Продължаваме с идеите за това с каква храна може да комбинирате вашето кафе.
 
Печива
Какво ще правят италианците без кафе и бишкоти? А американците и канадците без кафе и понички? Тези комбинации са станали неизменна част от всекидневието на много. Ето и няколко начина да се насладим на кафето с печени сладкиши:
  • Бишкоти - Вкусната комбинация от бишкоти, маскарпоне, кафе и горчиво какао е пленила много кулинари, ценители и обикновени чревоугодници.
  • Торти – Кафе и парче торта е не само класика, но и несъмнено една от най-обичаните комбинации. Една по-необичайна и зашеметяваща комбинация, която ви препоръчваме да опитате е морковена торта с колумбийско кафе.  
  • Ванилов чийзкейк – Кенийските кафета са с особено пикантно-сладък вкус и се съчетават най-добре с ваниловия чийзкейк, чиято кремообразност ще балансира киселостта на кафето.
  • Карамелен флан – Богатият сладко-солен вкус на карамелен флан се съчетава перфектно с кафета от Индонезия и Гватемала.
  • Канелени сладки – Кафетата от Колумбия и Гватемала са пикантни, със средна плътност и шоколадовите нотки в тях допълват по естествен начин вкуса на канелените сладки.
  • Кроасани – Те си отиват с всички видове кафе.
  • Понички – Различните видове понички се комбинират добре с различни кафета. Следващият път когато си купувате понички, може да добавите и мекото, със сладки нотки кафе от Коста Рика.
  • Мъфини – Както поничките, така и мъфините се комбинират чудесно с почти всички видове кафе. Някои намират за особено добра комбинацията от мъфини с кафе от Коста Рика или Мексико.
  • Курабийки – Те се съчетават перфектно не само със следобедния чай, а и с кафе! Курабийките със сушени плодове или лимонени корички са чудесни с кафета от Йемен, Кения, Мексико, Етиопия и Хаити. Ако пък обичате традиционните курабийки – за тях ви препоръчваме кафе от Кона или Никарагуа.  
  • Масленки – Тъй като те са с маслена и плътна текстура е добре да поднесем тези сладки с чаша кафе от Бразилия и Коста Рика.
  • Козунак – Козунаците със стафиди и ядки са изключително вкусни с колумбийско кафе.
  • Банонов хляб – Кафето от Коста Рика или Кения е страхотно допълнение към този десерт.
 
Варианти за закуска
Независимо дали сутрин похапваме кроасани, препечени филийки, мюсли с мляко или яйца с бекон, комбинираме нашата закуска с кафе. Лекият и балансиран вкус на повечето кафета от Централна Америка е идеален вариант за сутрешната храна. Кафето може да се съчетава еднакво добре както със сладкиши, така и със солени ястия.
  • Яйца и бекон – Тази типична американска закуска е чудесна със средно изпечено кафе от Коста Рика. Комбинирането с бекон също така спомага да изпъкне опушеността на кафето.
  • Палачинки – Може да сервирате солените палачинки със сортове кафе, отглеждани в тихоокеанските острови. Тези кафета са с наситен вкус и консистенция на сироп. Ако пък сте фенове на сладкия вариант на палачинки с Нутела или сладко от плодове, заложете на кафе от Колумбия, Кения или Хаити.
  • Омлет с гъби и босилек – Индонезийските кафета, като тези от Суматра, Йава и Нова Гвинея имат земен, пикантен и леко опушен вкус, с аромат на гъби.
  • Мюсли – Ако пък обичате леките закуски с овесени ядки тогава е добре да избере леко изпечено кафе от Кона или Никарагуа.
  • Препечени филийки – Дали намазани с масло или конфитюр към тях може да добавите леко до средно изпечени кафета от Коста Рика, Колумбия, Гватемала или Бразилия.

Оставете коментар