RITZ Specialty Coffee 4 броя х 0.200 кг + 2 еспресо чашки с чинийки
С тази оферта получавате 4 броя специални кафета х 0,200 кг.: Brazilian Toffee, Colombia Popayan, Mexico Chiapas, Nicaragua Las Mimosas + 2 броя еспресо чаши с чинийка
1. BRAZILIAN TOFFEE – Сухата (натурално) приготвена смес за еспресо впечатлява с ниска, фина плодова киселинност и шоколадова сладост. Ароматните нотки на препечени бадеми и тофи/карамел допълват характера му в добре балансирана чаша.
BRAZIL TOFFEE произхожда от региона Cerrado, Brasil. Кафе производителите от този регион отговарят изцяло на изискванията в областта на безопасността на храните, екологичната отговорност и социалната отговорност.
Сорт: Catuai Amarelo
Регион: Cerrado, Brazil
Височина: 1100 м.
2. COLOMBIA POPAYAN – В следствие на свойствата на почвата, надморската височина и обработката, в чашата кафе откриваме много добър аромат на карамел, балансирана киселинност, плътно тяло, които съчетават представите за приятно сладък какаов послевкус.
Област Попаян се намира в югозападната част на Колумбия, близо до Тихия океан в планината на Сиера Невада, достигащи 1800м над морското равнище.
Средно всеки фермер отглежда кафе на 1,5 до 5 хектара земя. Реколтата му е между април и декември. Кафето е от изключителна важност за икономиката в този регион.
Сорт: Caturra/Typica
Регион: Sierra Nevada, Colombia
Височина: 1800 м.
3. MEXICO CHIAPAS – Носът Ви ще експлодира от букета ярки ароми, нотки на червена малина и черен шоколад, а на заден план долавяме деликатна ванилия и ягоди. Mexico Chiapas е запомнящо се, с типична за небцето киселинна анимираща игра, с послевкус на фин карамел и едновременно копринено тяло, което Ви кара да искате още и още…
Mexico Chiapas се бере на ръка, заради стръмните терени. Кафето расте под сянката на дърветата, което му дава най – добрите условия. За отглеждането му не се използват изкуствени торове. Сезонът на реколтата му е между декември и март.
Сорт: Typica/Caturra/Bourban
Регион: Chiapas, Mexico
Височина: 1200-1600 м.
4.NICARAGUA LAS MIMOSAS - В тази голяма, но рядко населена страна производството на кафе страда дълго време от опустошителни урагани и политическа и финансова нестабилност. Независимо от това кафето е основният експортен продукт на Никарагуа. Производителите имат желание да развият селскостопанските си практики в рамките на подобряваща се инфраструктура, за да съживят репутацията си на специалната кафе сцена.
Северната област Нуева Сеговия произвежда едни от най-изисканите кафета в страната главно от сорта Caturra. Този кафе регион се намира до вулкана Момотомбо, точно на брега на езерото Xolotlán, срещу столицата на Никарагуа - Managua.
Дребните стопани произвеждат тази фина смес от кафе, наречено Las Mimosas на малките си парцели от 1 до 5 хектара. Това кафе идва с плътни шоколадови нотки в комбинация с лека лимонена киселинност. То е класическа централноамериканска чаша, която е отлична основа за еспресо и ядкови филтърни кафета.
РЕГИОН: JINOTEGA
НАДМОРСКА ВИСОЧИНА: 1000 – 1700 М.
СОРТ: CATURRA, BOURBON