DABOV Спешълти кафе Мексико Fatima Bio 0.200 кг.
Specialty Coffee Mexico Fatima Bio
Бележки: кафява захар и черна череша
Процес: измит
Защо го избрахме?
Специално кафе Мексико Фатима Био впечатли нашия търсач на кафе Йордан Дъбов, защото при избора на кафето установи, че това кафе зрее около 8 месеца, след което кафеените черешки се берат внимателно на ръка, преди да бъдат транспортирани и изпечени. Процесът на сушене на кафеените зърна се извършва на специални повдигнати легла за период от 15 до 30 дни, като се редуват пряка слънчева светлина и сянка. Този специфичен метод на отглеждане на кафето дава вкусова комбинация от нотки на кафява захар и черна череша.
Вкусът:
Във вкусовия профил на кафето се открояват нотки на кафява захар и черна череша – комбинация, която ще ви хареса.