RITZ Specialty Coffee Honduras Flor Azul 1 кг
ЛИМОНЕНА КИСЕЛИННОСТ, КОПРИНЕНО ТЯЛО, ТЪМЕН ШОКОЛАД, МЕД, КОСТИЛКОВИ ПЛОДОВЕ
Montecillos е един от шестте официални района за производство на кафе в Хондурас и без съмнение, много специален. Намира се по границата със Салвадор югозападно от страната. Монтесилос има идеални климатични условия и високо надморска височина за отглеждане на специално кафе. В резултат на качеството на този регион, Montecillos е получил световно признание и е домът на Café de Marcala.
Тази селекция Flor Azul идва от нашите приятели от COMSA, намираща се в квартал Маркала, Ла Пас. Кооперацията е основана през 2000 г. от 45 фермери, ориентирани към общността. По това време фермерите страдали от високите цени, които направили нерентабилно събирането на кафе. Въпреки това фермерите на COMSA обединенили сили, за да получат достъп до специализирани пазари и да възстановят поминъка си.
SCA SCORE – 85.75
REST: 14 – 30 дни от датата на изпичане
ХОНДУРАС ФЛОР АЗУЛ
Хондурас може да е малък по площ, но има какво да предложи. Въпреки предизвикателствата като високите нива на бедност, имиграцията и ръждата на кафеените листа, кафе производството в страната остава главен отрасъл, позиционирайки Хондурас като най-големият производител на кафе в Централна Америка.
Montecillos е един от шестте официални района за производство на кафе в Хондурас и без съмнение, много специален. Намира се по границата със Салвадор югозападно от страната. Монтесилос има идеални климатични условия и високо надморска височина за отглеждане на специално кафе. В резултат на качеството на този регион, Montecillos е получил световно признание и е домът на Café de Marcala.
Тази селекция Flor Azul идва от нашите приятели от COMSA, намираща се в квартал Маркала, Ла Пас. Кооперацията е основана през 2000 г. от 45 фермери, ориентирани към общността. По това време фермерите страдали от високите цени, които направили нерентабилно събирането на кафе. Въпреки това фермерите на COMSA обединенили сили, за да получат достъп до специализирани пазари и да възстановят поминъка си.
Днес кооперацията е лидер в биопроизводството на кафе, като обслужва над 1200 бр членове. Като предлага обучение, фокусирано върху биологичното земеделие и диверсификацията на фермите, училище за техните деца, подкрепа за инфраструктурата за обработка и други. Кооперацията облагодетелства своите членове, фермерите и общността като цяло.