RITZ Specialty Coffee Guatemala Black Honey 0.200 кг
СЛАДКО, КОПРИНЕНО ТЯЛО, НУГА, ДИВ МЕД, ПЪПЕШ
Гватемала е очарователна страна с богата местна култура и зашеметяващи природни местообитания. Най-впечатляващите характеристики на пейзажа ѝ са 37-те вулкана, някои от които все още са активни. Тези вулкани са не само привлекателни за откриване от пътешественици, но също така съставляват отличителните знаци, които могат да бъдат намерени в гватемалските кафета. Антигуа е един от най-старите региони за отглеждане на кафе в Гватемала и е известен с производството на едни от най-добрите кафета в света.
Това кафе е преминало през процес, наречен Honey Processed. Първо черешовата обвивка (пулпата) се отстранява и кафеените зърна се оставят с клей. След това бавно се изсушават на сянка и се наблюдават внимателно, докато достигнат оптималните нива на влага.
SCA SCORE – 85.75
ОТЛЕЖАВАНЕ: 14 – 30 дни от датата на изпичане
ГВАТЕМАЛА БЛЕК ХЪНЕЙ
Гватемала е очарователна страна с богата местна култура и зашеметяващи природни местообитания. Най-впечатляващите характеристики на пейзажа ѝ са 37-те вулкана, някои от които все още са активни. Тези вулкани са не само привлекателни за откриване от пътешественици, но също така съставляват отличителните знаци, които могат да бъдат намерени в гватемалските кафета. Антигуа е един от най-старите региони за отглеждане на кафе в Гватемала и е известен с производството на едни от най-добрите кафета в света.
Основана преди повече от 150 години, семейната ферма Finca Medina се намира в покрайнините на Антигуа. Finca Medina е посветена на напредналите технологии в производството на кафе и обработката му. Имат изградена система за капково напояване, като същевременно поддържат традиционните техники на работа. Ангажирани са с с устойчивостта и отдават особено значение на осигуряването на благосъстоянието на своите служители, поддържането на осведоменост и грижата за производствената среда, както и поддържането на високо производство на висококачествено кафе.
Всичко това е възможно посредством професионална лаборатория, където се извършва необходимият качествен контрол за всяка една партида от това истинско кафе Antigua. Опазването на екосистемата и правилната поддръжка на сенчестите дървета са от изключително значение за кафеената плантация. Затова 10 хектара земя се запазват като непокътната природа, за да може биоразнообразието на флората и фауната да просперира и да се развива безпрепятствено.
Това кафе от Finca Medina е преминало обработка с черен мед. Първо черешовата кора (пулпата) се отстранява и кафеените зърна се оставят с клей. След това бавно се изсушават на сянка и се наблюдават внимателно, докато достигнат оптималните нива на влага.