RITZ Specialty Coffee Decaff CO2 Organic 1 кг
ШОКОЛАД, ЧЕРЕН КАСИС, СЛАДКО, ЛЕКО ВИНО, МНОГО ГЛАДКО ТЯЛО
Някои любители на кафето искат да се насладят на вкуса му, но не могат да се справят с енергизиращия ефект на кофеина. Докато за повечето хора кофеинът е желан енергиен бустер, то по – чувствителните потребители се сблъскват с неприятни странични ефекти като нервност или силна възбуда. За тези хора и други като тях, които искат да намалят консумацията на кофеин, без да жертват удоволствието от вкуса и аромата на кафето, безкофеиновото кафе е идеалният вариант. RITZ безкофеинови кафета са смеси от внимателно подбрани зърна. RITZ DECAF са селектирани арабики от Южна Америка и Източна Африка.
SCA SCORE – 85.5
ОТЛЕЖАВАНЕ: 14-30 дни от датата на изпичане
БЕЗКОФЕИН СО2, ОРГАНИК
Някои любители на кафето искат да се насладят на вкуса му, но не могат да се справят с енергизиращия ефект на кофеина. Докато за повечето хора кофеинът е желан енергиен бустер, то по – чувствителните потребители се сблъскват с неприятни странични ефекти като нервност или силна възбуда. За тези хора и други като тях, които искат да намалят консумацията на кофеин, без да жертват удоволствието от вкуса и аромата на кафето, безкофеиновото кафе е идеалният вариант. RITZ безкофеинови кафета са смеси от внимателно подбрани зърна. RITZ DECAF са селектирани арабики от Южна Америка и Източна Африка.
Декофеинирането на RITZ кафета се извършва в CR3, Бремен, Германия. CR3 са тясно специализирани в обработката на зелени кафета. За методът, използван за декофеиниране на това кафе се използва естествен течен въглероден диоксид. Суровото, не печено кафе се навлажнява с вода и се свързва с течен CO2 под налягане, който се добива от сладководен извор в Северна Германия. Чрез циркулация през кафето CO2 изтегля кофеина от зърната. Този процес се повтаря, докато се достигне необходимото ниво на остатъчен кофеин. Накрая кафето се извършва в сушилня, където внимателно се изсушава до приблизително първоначалното съдържание на влага. След това кафето е готово за печене. Декофеинирането с CO2 e особено щадящ процес, който гарантира високо запазване на ароматите и вкусовите компоненти. Особено висококачествените специални кафета се възползват от тази чувствителна обработка. В допълнение този процес е изцяло натурален и подходящ за органични сертифицирани кафета.