RITZ Specialty Coffee Costa Rica Red Honey 1 кг
ВИНО, СЛАДКИ ЧЕРВЕНИ ЧЕРЕШИ, КАДИФЕНО ТЯЛО
Red Honey Caturra се култивира във фермата Tres Milagros в Higuito, Tarrazú. След като узрелите кафеени плодчета са ръчно подбрани, те се транспортират до Beneficio Fatima, където се обработват. В първата стъпка плодчетата се обработват частично. Около 80% от обвивката остава върху кафеените зърна в продължение на десетина дни. През това време кафето отлежава в специални африкански легла, където се контролират и са защитени от неблагоприятни метереологични условия като студ и влага. Крайната стъпка по обработването се извършва в сушилня с барабани. След като кафето е отпочинало 2-3 месеца, то най – накрая се сортира и приготвя за транспорт.
SCA SCORE – 86.5
ОТЛЕЖАВАНЕ: 14-30 дни от датата на изпичане
КОСТА РИКА РЕД ХЪНИ
Red Honey Caturra се култивира във фермата Tres Milagros в Higuito, Tarrazú. Повече от 50 години фермата се управлява от семейство Facusse. Те управляват около 65 хектара земя. През последните десетилетия семейството се фокусира в отглеждане на специални кафета. Фермата се намира в регион за селскостопански иновации. Днес семейство Facusse отглежда най – вече специални сортове кафе като Гейша и Катура и се занимава с устойчиви практики.
След като узрелите кафеени плодчета са ръчно подбрани, те се транспортират до Beneficio Fatima, където се обработват. В първата стъпка плодчетата се обработват частично. Около 80% от обвивката остава върху кафеените зърна в продължение на десетина дни. През това време кафето отлежава в специални африкански легла, където се контролират и са защитени от неблагоприятни метереологични условия като студ и влага. Крайната стъпка по обработването се извършва в сушилня с барабани. След като кафето е отпочинало 2-3 месеца, то най – накрая се сортира и приготвя за транспорт.