Coffero кафе Кения, Ембу 0,250 кг

Coffero кафе Кения, Ембу 0,250 кг

Ферментацията за една нощ придава приятна сложност на това кофе с нотки на карамел, мед и бял шоколад. Притежава също и плодова страна на: праскова, кайсия, къпина и малина.

Кафето в Кения идва основно от района на Връх Кения - плодородна и вулканична почва и голяма надморска височина.

След бране зрялата черешка се докарва до фабриката преди да се подложи на обработка за отстраняване на кожата и пулпата - известен като метод на мокра обработка. Фабриката използва дисково устройство с три комплекта дискове за премахване на кожата и плодовете от вътрешния пергаментен слой, който защитава зеленото кафеено зрънце. След пулпирането кафето ферментира за една нощ, за да разгради захарите, преди да се почисти, накисне и разнесе на повдигнатите табли за сушене (африкански легла). Времето върху таблите за сушене зависи от климата, околната температура и обемите за обработка и може да отнеме от 7 до 15 дни общо.

Регион
връх Кения
Ферма
Нгерве Фекчъри
Сорт
Арабика 100%, бленд от сортове
Надморска височина
1600 м
Обработка
Кенийско измито, Африкански легла
Клас
АА
Резултат
86+/100


Напиши мнение

Забележка: HTML не се превежда!
    Лошо           Добро

Coffero кафе Кения, Ембу 0,250 кг

  • Марка: Coffero
  • Код на артикул: --
  • Наличност: В наличност
  • 26,00лв.

Налични опции

Етикети: coffero, кафе, кения, ембу, 0, 250 кг