Какъв чай да търсим през есента, за да повишим имунитета си

Публикуван от: coffespot 08/09/2017 0 Коментар(и)

 

Идва есен и въпреки, че вероятно ни очакват още много слънчеви лъчи, летни емоции и морски приключения, сега е моментът да се погрижим за силния си имунитет и доброто си здраве през следващите месеци. Още от бабите си знаем, че билките и чайовете са един чудесен начин за профилактика на респираторни заболявания. В тази статия се постарахме да ви насочим към чайовете, които съдържат в състава си подходящи билки, за да подсилите имунитета си.

 

Джинджифил

 

Джинджифилът притежава антивирусен и антимикробен ефект и е един от най-силните имуностимулатори. Той активира Т-клетките (това са Т-лимфоцитите – принадлежат към групата на белите кръвни клетки), които играят основна роля при клетъчно медиирания имунитет . Джинджифилът е полезен и при възпалено гърло. В coffeespot.bg ще откриете разнообразие от чай, съдържащ джинджифил: https://goo.gl/eey1xC

 

Ехинацея

 

Друг популярен вид чай, подходящ за повишаване на имунитета, е приготвения от корен на Ехинацея. Със сигурност сте чували за стимулиращия имунитета ефект на ехинацеята и той определено не трябва да бъде подценяван. Растението активизира клетките, отговорни за борба с инфекциите и съкращава продължителността на настинките. Ехинацеята има мощно действие и при по-големи дози може да бъде опасна. Добре е да се ползва като част от състава на чай, но да не преобладава. Трапчивият й вкус също подсказва, че не е правилно да се консумира самостоятелно. Ето и чай, съдържащ ехинацея, който можете да закупите в coffeespot.bg: https://goo.gl/NPwErX.

 

Шипка

 

Шипките могат да бъдат открити почти навсякъде в България.  Растението има разнообразни полезни свойства, едно от които е стимулиращото имунната ни система. И макар и чeсто подценявана, шипката е наистина много полезна – още от началото на есента, та чак до края на зимата. Тя съдържа изключително голямо количество витамин C. Всъщност шипката е един от най-богатите натурални източници на ценния витамин. Освен това благодарение на шипките можете да си набавите антиоксиданти, които помагат за профилактика на настинките. В линка ще откриете разнообразие от чай с шипка, които ние предлагаме: https://goo.gl/9s1HUy

 

Посрещнете есента с усмивка и се радвайте на пъстрата палитра на есенните листа! Най-сигурният начин да не се разболявате е да не се страхувате от болестите!

Етикети: чай имунитет

Оставете коментар