Сърце в чаша кафе

Публикуван от: coffespot 30/01/2019 1 Коментар(и)

Не знаете как да впечатлите половинката си този 14ти февруари? Защо не ги събудите още сутринта с любов, като се научите как да налеете сърцето си в сутрешната им чаша кафе?

 

Арт кафето, познато още като лате арт е рисунката, която виждате върху каймака, когато топлата напитка е приготвена от опитен „барист“ в любимото ви кафене. Но не е нужно да сте професионалисти, за да изненадате специалния човек с нарисувано сърце върху тяхното капучино или лате. За да научите и усъвършенствате метода е нужна единствено предварителна практика. Съветваме ви да започнете с пълномаслено мляко, тъй като с него е по-лесно да се оформи арт дизайна.

 

Необходими са следните стъпки:

 

1. Първото и най-важно условие е да достигнете точната температура на млякото. Ако то е прекалено студено, пяната няма да е достатъчно гъста. Ако пък е много топло, тогава изобщо няма да се получи пяна. Идеалните градуси са между 60 и 70. Когато разбивате млякото (около 6 супени лъжици) в каничка,  гледайте да не остават балончета, защото ще ви попречат да рисувате.  Разбиването може да стане със стиймър, миксерче за фрапе или френска преса.

 

2. В стандартна чаша за капучино  сипете 1 доза еспресо. Дръжте чашата в ръката си и я наклонете леко към вас – на около 45 градусов ъгъл.

 

3. Вземете каничката с мляко и започнете да го изсипвате в средата на чашата с еспресо. Дръжте каничката на около 10см разстояние, за да може млякото да достигне до дъното на чашата, под кафето.

 

4. Когато чашата почти се напълни (2/3), продължавайте  да сипвате мляко, като доближите каничката по-близо до чашата и започнете да поклащате леко ръката си, движейки я напред-назад, за да се създадат вълнички в пяната.

 

5. Като последна стъпка и най-изкусна – отново видгнете високо каничката, докато сипвате и направете линия през центъра на сърцето до ръба на чашата.

 

Честито, създадохте арт кафе!

 

1 Коментар(и)

Иванина:
12/02/2019, 15:11:48
Отговори

Дано повече хора да я прочетат. Много найс

Оставете коментар