Горещ шоколад без захар

Публикуван от: coffespot 14/09/2016 0 Коментар(и)

Забравете за готовите пакетчета с шоколад на прах, които са пълни с рафинирана захар. Може да се насладите на по-здравословен вариант на горещ шоколад с богат и наситен вкус на какао. В този пост ще разгледаме какви са ползите на натуралното какао за вашето тяло и ще споделим с вас една рецепта за горещ шоколад без захар.

 
 
 
Здравословни ползи
 
 • В продължение на стотици години хората са използвали какао като средство за защита срещу различни заболявания. Според проучване, проведено от Националния здравен институт на САЩ, консумацията на натурално какао може да помогне при намаляването на телесното тегло чрез ускоряване на митохондриална биогенезата - научен термин за производство на митохондриите . Какао също така действа като антиоксидант, който помага в борбата с признаците на стареене. Освен това консумацията на какао може да подобри настроението и облекчи тревожността.

 

 

С тези потенциални ползи, всеки би тръгнал да яде натурален шоколад през цялото време. Единственият проблем е, че какаото само по себе си е изключително горчиво и за доста хора вкусът му е неприятен. Ето защо шоколадови бонбони и сладкиши се подслажда със захар. Намирането на пакетче горещ шоколад на прах без захар е доста трудно затова ще ви споделим рецепта как да си приготвите здравословен вариант на любимата ви напитка.

 
 
Рецепта за горещ шоколад без захар
 
 • В тази напитка сме пропуснали захарта, но не сме я лишили от добър вкус. Ако не консумирате млечни продукти, заместете кравето мляко с вода или ядково, соево или оризово мляко. 

 

 • Съставки:

  • 45 грама какаови зърна
  • 1 чаша прясно мляко или заместител на млякото
  • 1 щипка сол
  • екстракт от ванилия
  • 4-5 капки течна стевия

Инструкции

1. Блендирайте какаовите зърна, докато се получи прахообразна смес.  Ако пък не може да намерите какаови зърна, може да вземете това какао на прах.

2. Изсипете какаото на прах, млякото, солта, екстракта от ванилия и стевията в машина за горещ шоколад.

3. Включете машината и изчакайте няколко минути, докато машината за шоколад свърши своята работа.

4. Изсипете и се насладете на напитката!

 

Ако ви хареса на вкус, споделете горещия шоколад без захар и със своите приятели и семейство, като увеличите съставките.

Оставете коментар