Columbus Colombia Geisha Ramiro Molina 0.100 кг

Columbus Colombia Geisha Ramiro Molina 0.100 кг

Имаме изключителното удоволствие да Ви представим тази напълно измита партида Geisha от семейство Молина. Те отглеждат кафе в Finca Molina повече от 4 поколения, а техният опит в симбиоза с известният профил на Geisha, създава  плодова и флорална чаша с изключителна сладост.

През 2012 г. Рамиро и Антонела Молина – внуците на Сантяго Молина, поемат фермата и фокусират усилията си върху производството на устойчиви и специални кафета. Към тях по-късно се присъединяват няколко от собствените им деца, които се фокусират върху иновативна обработка и екотуризъм, а днес фермата се възползва от този експертен опит на няколко поколения.

Фермата е разделена на парцели, които се намират в планините около град Пижао,югоизточната част на департамента Киндио. По-високо в планината отглеждат сортовете Кастило, Бурбон и Гейша, които са засадени на собствени отделни парцели. Черешата е избирателно ръчно брана. Берачите използват рефрактометър, за да се уверят, че черешите са в максимална зрялост когато се берат и повторно се анализират 24ч. по-късно, за да се гарантира, че съдържанието на Brix все още е в оптимален диапазон.

Интензивните вкусове се дължат на голямата надморска височина на района – 1650 метра, субтропичният планински климат и плодородната вулканична почва.

Колумбия се смята за един от най-добрите тероари за гейши. Този сорт кафе арабика произхожда от гората Гори Геша в Етиопия. Очаквайте вкусове и аромати, подобни на висококачествените кафета на Етиопия, но също и вкусове, уникални за тероарите извън Етиопия, където сега се отглежда, обикновено това са Панама и Колумбия.

Това е наистина специален сорт притежаващ възхитетелна комбинация от интензивност и деликатност, с подчертан аромат, нежна киселинност и свеж, плодов вкус, с нотки на праскова,кайсия и манго. Финалът е възхитително дълъг, оставяйки доминираща плодова сладост.

Приготвен чрез метод на филтрацния (V60,Chemex) дегустирахме силен вкус на праскова и манго, като в същото време имаше изобилие от пикантни флорални нотки и изключителна сладост.

Напиши мнение

Забележка: HTML не се превежда!
    Лошо           Добро

Columbus Colombia Geisha Ramiro Molina 0.100 кг

  • 43,80лв.

Налични опции

Етикети: Columbus, Colombia, Geisha, Ramiro, Molina, 0.100 кг