-
Вашата кошница е празна!
Ако обичате да хапвате десерт с кафето си, то определено няма да устоите на следващите сладки предложения, които просто комбинират двете. Но внимавайте! След употребата на кофеин и захар в комбинация, може да имате трудности със заспиването.
За този десерт са ви нужни:
· 1 опаковка натрошен или настърган шоколад)
· 200 гр. маргарин
· 200 гр. захар
· 500 мл. сметана
· 3 яйца
· ¼ чаена лъжичка сол
· 2 супени лъжици нескафе
· 1 опаковка заквасена сметана
· 2 супени лъжици пудра захар
· 50 мл. ликьор от кафе
· 100 гр. шоколад за готвене
· 2 пакетчета ванилова захар
· 1 супена лъжица канела
Разбийте настъргания шоколад заедно с 2 лъжици захар, маргарина и канелата. Прехвърлете сместта във форма за печене. В друг съд разбийте сметаната заедно с останалата захар. Добавете яйцата и разбийте докато се получи хомогенна смес.
Разтопете шоколада за готвене на водна баня, заедно с 2 супени лъжици заквасена сметана и също толкова пудра захар. Добавете тази смес към разбитата сладкарска сметана и отново разбъркайте.
Прибавете солта, кафето, ликьора и ванилената захар, разбъркайте и изсипете във формата за печене. Печете 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Десертът може да украсите с какао или заливка от шоколад. Консумирайте след поне 12 часа (и задължително го съхранявайте в хладилник).
За тази вкусотия са ви нужни:
Разбийте мекото масло заедно със захарта. Прибавете яйцата едно по едно. След това добавете намачканите с вилица банани, както и кокосовото мляко. Сипете кафето и настъргания шоколад. Разбъркайте. Прибавете предварително смесенете брашно, содата, ванилията и солта.
Изсипете във форма за печене върху намокрена хартия за печене. Поръсете с натрошените орехи.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 60 минути.
Няма как да минем без брауни – а и не искаме. Нужните продукти за рецептата са:
А за глазурата трябва да подготвите:
Смесете яйцата, млякото, олиото и кафето. Добавете предварително смесените сухи съставки на тестото. Разбийте добре и изсипете в тава върху намазана с олио хартия за печене. Печете 35-40 минути на 180 градуса. Оставете готовия блат да се охлади.
През това време можете да приготвите глазурата. Разтопете маслото в подходящ съд и добавете натрошения шоколад, какаото и водата, при непрекъснато разбъркване. Когато съставките се смесят до хомогенност, можете да отдръпнете от котлона. Надупчете блата с вилиза и излейте глазурата върху него.
Да ви е сладко!