Десертите, на които любителите на кафе не могат да устоят

Публикуван от: coffespot 02/05/2017 0 Коментар(и)

Ако обичате да хапвате десерт с кафето си, то определено няма да устоите на следващите сладки предложения, които просто комбинират двете. Но внимавайте! След употребата на кофеин и захар в комбинация, може да имате трудности със заспиването.

 

Чийзкейк с шоколад и капучино

 

За този десерт са ви нужни:

 

·         1 опаковка натрошен или настърган шоколад)

·         200 гр. маргарин

·         200 гр. захар

·         500 мл. сметана

·         3 яйца

·         ¼ чаена лъжичка сол

·         2 супени лъжици нескафе

·         1 опаковка заквасена сметана

·         2 супени лъжици пудра захар

·         50 мл. ликьор от кафе

·         100 гр. шоколад за готвене

·         2 пакетчета ванилова захар

·         1 супена лъжица канела

 

 

Разбийте настъргания шоколад заедно с 2 лъжици захар, маргарина и канелата. Прехвърлете сместта във форма за печене. В друг съд разбийте сметаната заедно с останалата захар. Добавете яйцата и разбийте докато се получи хомогенна смес.

Разтопете шоколада за готвене на водна баня, заедно с 2 супени лъжици заквасена сметана и също толкова пудра захар. Добавете тази смес към разбитата сладкарска сметана и отново разбъркайте.

Прибавете солта, кафето, ликьора и ванилената захар, разбъркайте и изсипете във формата за печене. Печете 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Десертът може да украсите с какао или заливка от шоколад. Консумирайте след поне 12 часа (и задължително го съхранявайте в хладилник).
 

Бананов хляб с кафе

 

За тази вкусотия са ви нужни:

 

  • 300 г брашно
  • 2 яйца
  • 220 г пудра захар
  • 110 г краве масло
  • 4 банана (добре узрели)
  • 90 мл кокосово мляко
  • 1 късо еспресо
  • 1 шоколад
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 щипка сол
  • 1 ванилия
  • 60 г орехи за поръсване

 

Разбийте мекото масло заедно със захарта. Прибавете яйцата едно по едно. След това добавете намачканите с вилица банани, както и кокосовото мляко. Сипете кафето и настъргания шоколад. Разбъркайте. Прибавете предварително смесенете брашно, содата, ванилията и солта.

Изсипете във форма за печене върху намокрена хартия за печене. Поръсете с натрошените орехи.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 60 минути.

 

Брауни с кафе

 

Няма как да минем без брауни – а и не искаме. Нужните продукти за рецептата са:

 

  • 1 1/2 ч. ч. брашно
  • 1 1/2 ч. ч. захар
  • 3/4 ч. ч. какао
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 2 яйца
  • 1/3 ч. ч. силно кафе
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1/2 ч. ч. олио
  • 1 ванилия

 

А за глазурата трябва да подготвите:

 

  • 100 г натурален шоколад
  • 1 ч. л. краве масло
  • 1 ч. л. какао
  • 2-3 ч. л. вода

 

Смесете яйцата, млякото, олиото и кафето. Добавете предварително смесените сухи съставки на тестото. Разбийте добре и изсипете в тава върху намазана с олио хартия за печене. Печете 35-40 минути на 180 градуса. Оставете готовия блат да се охлади.

През това време можете да приготвите глазурата. Разтопете маслото в подходящ съд и добавете натрошения шоколад, какаото и водата, при непрекъснато разбъркване.  Когато съставките се смесят до хомогенност, можете да отдръпнете от котлона. Надупчете блата с вилиза и излейте глазурата върху него.

Да ви е сладко!

Оставете коментар