Кафето и храносмилането

Публикуван от: coffespot 02/01/2019 0 Коментар(и)

 

Празниците са прекрасни поводи за събиране със семейството на отрупана маса с безброй вкусотии. Но след цялото хапване и веселие, настъпва неприятното чувство на тежест в стомаха. Кофеинът е едно чудесно решение щом се отнася до детоксикация на тялото след празниците и  подпомагане на храносмилането.

 

Доказано е, че пиенето на кафе след хранене ускорява храносмилането като увеличава концентрацията на киселини в стомаха и задейства незабавно изхвърлянето на отпадаци от тялото. Кофеинът стимулира процес, наречен липолиза. Липолизата е разграждане на липидите, които се съхраняват в мастните клетки. Това в дългосрочен план влияе благоприятно върху килограмите.

 

Бивайки диуретик, кафето спомага за отделянето на повече урина и води до ускоряване на метаболизма. Важно е, когато пиете кафе или чай, богати на кофеин, да приемате допълнително вода. Това е още един начин да подпомогнете обмена на веществата и да повлияете на метаболизма.

 

Освен това кофеинът стимулира нервната система, което ни прави по-активни и бодри. Това благоприятства силата за тренировка и физическата активност, което автоматично води до изгарянето на повече калории.

 

В заключение – кафето е правилното решение за пречистване, тонизиране и възвръщане към нормалното функциониране на тялото след изтощителните празници, за да можете да започнете годината чувствайки се добре.

Оставете коментар