ФИЛМОВ МАРАТОН С КАФЕ

Публикуван от: coffespot 31/03/2017 0 Коментар(и)

 

Треската около връчването на наградите Оскар премина, но хубавите филми останаха. Какво по-приятно от филмов уикенд по пантофи и халат, на дивана у дома с чаша горещо кафе? Какво да е кафето – изберете вие от разнообразния ни асортимент. А ето и нашите предложения за филми, с които да допълните вкуса на ароматната напитка:

 

Moonlight

 

Драматичната история, която отмъкна наградата за най-добър филм под носа на предполагаемия фаворит, има рейтинг от 7.6/10 в IMDb. Сюжетът разказва за чернокожо момче с хомосексуални наклонности, проследявайки живота му в 3 различни възрасти – като момче, тийнейджър и възрастен. Мненията на зрителите са разнопосочни, така че най-добре преценете сами дали този филм си струва.

 

La La Land

 

Със сигурност ще ви е приятно да пиете кафе под звучите на страхотната музика от мюзикъла Ла Ла Ленд. Много различен, много разтоварващ и много позитивен филм, история за любов, нежна романтика и триковете на съдбата... Ако все още не сте го гледали, включете го задължително в списъка си.

 

Lion

 

Очакват ни и дъждовни уикенди и някак естествено в такива дни ни се гледат драматични филми. Lion е от заглавията, които дълго ще помните. Силно емоционален, тъжен, тежък, но изключителен сюжет. Едно малко индийско момче се изгубва, но за късмет е осиновено от бездетно австралийско семейство. В търсене на истинското си семейство и на себе си, историята на вече порастналия Сару ще ви разчувства дълбоко.

 

Manchester by the Sea

 

Оставаме в пределите на драмата и с филма „Манчестър до морето”. Разказва за историята на двамата братя. Единият от тях умира, а другият трябва да поеме попечителството над своя племенник. Рейтингът на филма в IMDb е 8/10.

 

Трейнспотинг

 

За новата книга от поредицата „Трейнспотинг” – „Ваещият с ножове”, вече ви разказахме в предишна наша статия. Сега ще ви приканим да гледате и филма в компанията на чаша силно кафе. Действието се развива 20 години след случилото се в първата част на филма. Отново ще има злоупотреби с пари, само че този път и българска следа. Според зрителите, продължението е дори по-добро, но това оставяме да прецените сами.

 

Съюзени

 

Чудесна компания за кафето ви може да се окаже и последния филм с участие на Брад Пит. В сюжета има всичко – и любов, и шпионаж, и екшън и неочаквани обрати. Според слуховете, точно на снимачната площадка на „Съюзени” Пит хлътва по партньорката си Марион Котияр, което пък е била причината да се раздели с Анджелина Джоли. Вярно или не, любовта между героите във филма изглежда наистина искрена и силна.

 

Nice guys

 

Силен сезон за чаровника Райън Гослинг. Освен Ла Ла Ленд, ви предлагаме и още един филм с негово участие. Този път отиваме в жанра комедия. В Nice guys Гослинг е некадърен частен  детектив, който едновременно разследва изчезването на малката Амелия и убийството на порно звезда. Дали има връзка между двете престъпления, ще оставим да разгадаете докато пиете следобедното си кафе.

Оставете коментар