Cantine di Marzo 1930 Metodo classico Extra brut пенливо вино 0.750 л
Произведено от грозде Греко ди Туфо, добито в лозето Лауре, Туфо, селце Сан Паоло ди Туфо. Брaно на ръка в средата на октомври. Основата на пенливото вино е 100% Греко ди Туфо, получено чрез алкохолна ферментация в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура и отлежало върху утайките за около 9 месеца. Пенливото вино е произведено по класическия метод, изцяло в нашите исторически изби. Вторичната ферментация и отлежаването в бутилки се извършват в продължение на 18 месеца. Бутилките престояват в избата около 4 месеца след дегоржирането. Това вино е брилянтно и жизнено. С типичния си сламеножълт цвят и живи златисти акценти, то се представя като пенливо вино с елегантен, фин и устойчив перлаж. В аромата си представя всички типични аромати на гроздето Греко, включително деликатни нотки на зрели жълти плодове, като жълта праскова и кайсия; водещи до нюанси на цитрусови плодове, като грейпфрут; както и много леки минерални и флорални нотки на бели цветя. Цялото вино е обогатено от аромати на бадем и хлебна коричка. Плътност на пенливото вино, което на небцето запазва свежестта и пикантния характер на Greco di Tufo, перфектно балансирани с мекотата, подсилена от втората ферментация в бутилката. Интензивно и устойчиво на небцето. Съчетава се добре със структурирани аперитиви. Първи ястия с морски дарове и втори ястия на рибна основа. Температура на сервиране: 8–10°C. 1930 е годината на раждане на Филипо ди Сома, принц на Коле, син на Мария ди Марцо и директор на компанията повече от тридесет години до смъртта му през октомври 2019 г. Това вино е посветено на него и е замислено като почит към ангажимента му да запази живо наследството на винопроизводството, датиращо от 1647 г.





















