Cynar ликьор 0.700 л

Cynar ликьор 0.700 л

Cynar  е италиански горчив аперитив от сорта амаро . Приготвя се от 13 билки и растения, сред които преобладава артишокът ( Cynara scolymus ), откъдето идва и името на напитката. Cynar е тъмнокафяв, има горчиво-сладък вкус и силата му е 16,5% ABV . Лансиран е в Италия през 1952 г.

Cynar е аперитив (ниско съдържание на захар, ниско съдържание на алкохол, предназначен за стимулиране на апетита) и може да се консумира самостоятелно или в редица коктейли. Един такъв коктейл включва Cynar и сода (смесени с газирана вода и резен лимон или портокал, или с кола , яйчен ликьор, тонизираща вода , мляко или горчива лимонова сода ). Европейците често го смесват с портокалов сок, особено в Швейцария и Южна Германия, където Cynar и портокалов сок е много популярна комбинация. Вариация на коктейл Negroni използва Cynar вместо Campari , по същия начин, по който Cynar Spritz замества Aperol. Поради компонента си от артишок Cynar се счита за храносмилащо средствокакто и аперитив .

В Бразилия, където също се произвежда, е много разпространена напитка. Обикновено се консумира с Cachaça и сладък вермут в една от по-традиционните напитки на Бразилия, наречена rabo de galo , груб превод на думата коктейл.

В Аржентина , където също се произвежда на местно ниво, е много обичайно да се смесва със сода от грейпфрут , обикновено Paso de los Toros или Schweppes .

От 1995 Cynar се произвежда и разпространява от Campari Group .

Напиши мнение

Забележка: HTML не се превежда!
    Лошо           Добро

Cynar ликьор 0.700 л

  • Марка: Aperol
  • Код на артикул: --
  • Наличност: В наличност
  • 31,80лв.

Етикети: Cynar, ликьор, 0.700 л