ДА БЪДЕШ ДОМАКИН НА УПРАВЛЯВАЩИЯ ПАРТНЬОР НА MAROMAS - ШВЕЙЦАРИЯ

Публикуван от: coffespot 15/12/2017 0 Коментар(и)

 

MAROMAS е иновативна и модерна компания, която спазва най-високите стандарти за производство, селектиране и дистрибуция на кафе. Стандарти, на които стотици хотели и ресторанти вече са гласували доверие.  Миксовете, пакетирани под бранд Маромас са разработени от експерти, които имат специално отношение към производството на кафе. Селекцията, печенето и обработката на кафените зърна се извършват при стриктен контрол на качеството.

 

 

Като официален дистрибутор за България на една от най-хубавите марки кафе – Maromas, ние от coffeespot.bg съвсем наскоро имахме честта да бъдем съорганизатори на дегустация на 3 вида кафе от марката в ресторант Lazy, Симеоново.

 

 

На събитието имахме специален гост - Тобиас Билер -  управляващ партньор на Маромас-Швейцария, отговарящ за международните продажби и бизнес развитие. Тобиас има зад гърба си десетки бариста обучения. Първото – преди повече от 15 години.

 

 

Попитахме Тобиас Билер за причината Маромас да се съсредоточи върху използването на блендове кафе, а не single origin:

  • Основните причини са 2: 1) Запазва се характера на крайния продукт и 2) Single origin кафетата не винаги са с еднакво качество поради множество фактори – най-вече заради климатичните условия. Ето защо този тип  кафе не е подходящо за ежедневна употреба, тъй като не можете да гарантирате едно и също качество всеки ден.
  • Как приготвате блендовете?
  • Различните видове се пекат отделно и след това преценяваме какъв принос като характеристики може всеки отделен вид да придаде на финалния продукт. Отнема дни да направиш един бленд. Естествено, свързано е и с много дегустация.
  • Колко дълъг е периодът между производството на бленда и опаковането му?
  • Максимум 5 дни, защото иначе няма да постигнат този силен, свеж вкус.

 

На събитието, на което десетки гости се насладиха на прекрасния вкус на кафе Maromas, тествахме три от блендовете.

 

Platinea е най-елегантния бленд. С балансирана киселинност и деликатно тяло, това кафе не е много силно.

Arabea е с по-плътно тяло и трапчив вкус.  

Orphea е любимият бленд на Тобиас Билер. Има интензивен аромат и шоколадов послевкус, без никаква горчивина.

 

За финал от тази приятна среща, споделяме един съвет от Билер – преди да отпиете от кафето, винаги го разбърквайте. Така, вместо каймака, ще опитате истинския му вкус.

Етикети: кафе маромас

Оставете коментар