Maromas – качество, докосващо границите

Публикуван от: coffespot 01/08/2017 0 Коментар(и)

 

Има брандове, на които ние от Coffeespot много държим. Маромас  e един от тях. И това не е случайно. Интернационалната компания държи изключително много на качеството. Международен екип от експерти селектира най-добрите зрънца кафе от цял свят в подбрани плантации. Изключителни професионалисти се занимават с изпичането на кафето по всички правила и най-добри практики.

 

Кафе културата се е развивала различно в различните страни по света. Запазвайки традициите в производството на кафе в различните региони, Maromas някак успява да избяга от клишетата и да се превърне в диктуваща правилата компания. За да угоди на всеки вкус, бранда предлага 6 различни линии кафе, съобразени с предпочитанията за сила, вкус и киселинност на отделните райони.

 

MAROMAS PLATINEA

 

Кафето PLATINEA е подходящо за почитателите на еспресото. Вкусът му е комплексен – интензивен, но и елегантен, със средна киселинност.  С тази линия кафе ще се насладите на кадифен каймак. Това кафе е събрало в себе си 100% арабика зрънца, като всеки от сортовете се изпича отделно и след  това се смесват с наследената от венецианските традиции технология „студено смесване”. Любопитен факт е, че всички сортове, които съдържа PLATINEA могат да се свържат с конкретна плантация за отглеждане на кафе – т.е. нито едно зрънце в микса не е анонимно.

 

MAROMAS ARABEA

 

ARABEA съдържа 100% грижовно обработени арабика зърна кафе от латиноамерикански произход. Тази линия кафе е изключително добре балансирана, с богати аромати на шоколад и тютюн, копринен каймак  и зашеметяващ послевкус.

 

MAROMAS ORPHEA

 

Обикновено ORPHEA съблазнява хората да започнат да пият еспресо без захар. Вкусът е богат, интензивен и силен.  В уникална комбинация са смесени фина арабика и много специален сорт Robusta от една единствена плантация, създаващи в съчетание еспресо с изключителна автентичност и с изискан шоколадов послевкус без никакви горчиви тонове. Подходящ е и за капучино или други рецепти с мляко.

 

MAROMAS FINE&FREE

 

Комбинацията Fine & Free се състои от 100% арабика, претърпяла декофеинизация, за която е използвана възпожно най-безопасна и нежна процедура. Преди изпичането, зелените зрънца са обработени с органичен разтворител, който напълно се изпарява над 40 градуса по Целзий. Готовото кафе е 97% без кофеин, без да е жертван оригиналния вкус, подходящ за еспресо.

 

Неслучайно големи вериги хотели и ресторанти в цяла Европа се доверяват на Maromas за доброто настроение на своите гости. Марката е доказала себе си в 160 последните години, а гаранция за качеството на продуктите и личното отношение към всяка чаша кафе е е мотото на компанията  – От нашия дом за вашия дом!

Оставете коментар