Чай Lipton – бъди буден за истински важните неща

Публикуван от: coffespot 02/10/2017 0 Коментар(и)

 

Най-хубавите неща в живота ни се случват, когато сме отворени за нови възможности. Глътка Lipton вдъхновява, повдига духа и отваря вратата към съвсем друг, по-светъл начин на живот. Не ли време за чай?

 

Марката чай Lipton e основана през 1980 година от Томас Липтън. В над 100-годишната си история, марката успява да направи революция в пакетирания чай. Ето някои щрихи от историята на бранда.

 

20 години след създаването си Lipton пуска пакетчета чай с принтирани инструкции за приготвяне върху хартиените етикети на конеца. Целта на производителите е всеки потребител да може с лекота да приготви най-вдъхновяващата чаша чай без възможност за грешки.

 

Годината е 1952 когато Lipton представя своята двукамерна торбичка за чай, която повишава качеството и подобрява вкуса на напитката. Революционната опаковка помага на врялата вода по-лесно да достигне до всяко парченце чай и да извлече от него максимален аромат.

 

През 1996-та година брандът представя своята торбичка с форма на пирамида. В нея листенцата чай имат повече пространство за да се протягат блажено докато се киснат. В резултат се получава наистина невероятен на вкус чай, способен да оправи деня на всеки.

 

2007-ма е годината, в която Lipton или по-точно компанията производител Unilever се присъединява към инициативата Rainforest. Вероятно знаете, че в световен мащаб има 4 инициативи за отговорно производство на кафе и чай. Сертифицираните от тях продукти предлагат допълнителна гаранция за качеството на състава им, а също така са и показател, че производството не експлоатира производителите и природата с неизгодни условия за изкупуване на суровините или неекологично отглеждане.

 

И така до днес, когато чай Lipton разполага със собствени плантации за чай в Кения, Индия и Индонезия. Експертите в производството на Lipton непрекъснато провеждат проучвания, за да повишат качеството на продукта и вкуса на готовата напитка. Производството се следи щателно, за да се спазват всички  високи стандарти.

 

 А в coffeespot Lipton идва през октомври със специални условия: https://goo.gl/pbLhnm. Не стана ли време за чай? 

Етикети: Lipton Липтън чай

Оставете коментар