ЖИВОТ. СТРАСТ. CELLINI.

Публикуван от: coffespot 08/09/2017 0 Коментар(и)

 

Имаме си нов бранд!

 

Както знаете, coffeespot.bg е най-големият онлайн магазин за кафе, чай, кафемашини и изобщо - всичко, свързано с кафето. Гордеем се, че предлагаме изключително богат асортимент от продукти и непрекъснато се старем да го допълваме, за да отговорим на всички нужди и предпочитания на клиентите си.

 

Затова побързахме да се заредим с най-новата марка кафе на българския пазар – Cellini. Запознайте се!

 

Cellini от десетилетия произвежда изключително висококачествено кафе, спазвайки установени техники на изпичане на кафето и гарантиран със сертификати и традиции процес на производство. Тайните на неустоимостта на бранда се крият в 2 простички неща – страст и стремеж към перфекционизъм.

 

История на Cellini

 

През 1933 година търсещият възможност за кариера Амлето, съпругата му Елетра и трите им деца Умберто, Серджо и Алдо се установяват в италианския град Ливорно в област Тоскана.

 

По време на Втората световна война, средният брат Серджо се премества в Болоня, за да работи като представител на компания, търгуваща с кафе в световен мащаб.

 

Останалата част от семейството остава в Ливорно и през 1946 година, Амлето решава да стартира собствена фирма за печене на кафе. Серджо помага от Болоня, докато Амлето движи бизнес делата на място в Ливорно.

 

Така се ражда Torrefazione Columbia.

 

През 1959 година е отворена втора пекарна. Бизнесът се развива и кафето Columbia става все по-популярно в Тоскана.

 

Точно когато семейния бизнес преуспява, сериозно бледуване отнема живота на Серджо. Децата му решават да продължат и дори да разрастнат фирмата.

 

1973 е година на модернизация на производството, която бележи преминаването от класическа малка пекарна към модерна индустриална фабрика.

 

През 1990-та семейството получава възможност да поеме контрол над най-голямата пекарна в област Лигурия - Ekaf, която държи марки като Eureka и Filicori, и не пропилява тази изключителна възможност. Тези 2 исторически марки за италианския Хо Ре Ка-сектор добавят към проекта Cellini традициите на добре структурираната компания Ekaf. След близо 10 години съжителство на трите марки под шапката на проекта Cellini, той става синоним на изключително качество, конкуриращо се с с най-известните италиански брандове в световен мащаб.

 

През 2005-та е завършено изграждането на завод в Геноа – около 11 хиляди квадратни метра, от които над половината закрити. Този нов завод става дом на философията на компанията Cellini. Тук вече традициите, изградени на база дългогодишния опит са придружени от високотехнологични машини, гарантиращи модерно и висококачествено производство.

 

Любопитен факт за компанията е, че разполага с училище за Баристи, където всички, които споделят страстта към кафето могат да научат ценни знания за технологията на селектиране, изпичане и приготвяне на кафе.

 

От съвсем скоро, Cellini стъпи на българския пазар и ние искаме с гордост да ви покажем вкусовете, които coffeespot.bg вече предлага:  http://coffeespot.bg/Cellini.

Етикети: Cellini нов бранд

Оставете коментар