Забавни ледени коктейли в светещи LED чаши

Публикуван от: coffespot 02/08/2017 0 Коментар(и)

 

Както знаете, coffespot.bg е най-големият онлайн магазин за кафе. Тук ще откриете не просто кафе, чай и кафемашини. Тук ще попаднете в царството на кафето, където има всичко за него. И не само. В секцията ни с аксесоари например ще откриете цяло находище от лъжички, канички, чаши и други артикули. И някъде там ще попадните на тези забавни неонови LED чаши , в които можете да приготвите чудесни ледени коктейли.

 

Остава само да ви предложим рецепти, за да се разхладите с удоволствие в августовските жеги.

 

Кайпириня с кафе

 

Нерядко в менютата на заведенията ще попаднете на този страхотен традиционен бразилски коктейл. В оригинал, има само 4 съставки  - захар на кристали, лайм, лед и кашаса (традиционен бразилски твърд алкохол, произведен от ферментация на захарна тръстика, наподобяващ ром). В нашата вариация ще ви предложим да добавите към питието чара на цвета и аромата на кафето. Достатъчно е да поставите 50-на грама кафе на зърна в 750 мл кашаса за 24 часа.

 

Ето и как се приготвя Кайпириня. Измийте и леко помачкайте 1 свеж лайм. Почистете двата му края и го разрежете наполовини. Почистете от влакната в средата на плода. След това направете дълбоки разрези на всяка от половините, но без да я правите на парчета. Поставете на дъното на чаша и добавете около 2 супени лъжици захар на кристали. Размачкайте хубаво докато двете съставки се смесят. Добавете лед до ръба на чашата и затворете с шейкър за коктейли. Разклатете добре. Остава да добавите алкохола. Сипете докато видите течността да достига горния ръб на чашата. Наздраве!

 

Кафе Маргарита

 

Продължаваме предложенията си за ледени коктейли с Кафе Маргарита – също модификация на един от може би най-популярните коктейли.

 

Нужен ви е шот текила, по възможност с аромат на кафе. Ако сте имали тежък ден, увеличете количеството на текилата. Сварете 120 мл еспресо. Добавете към тези 2 съставки сироп с плодов аромат – нужно е съвсем малко количество, за вкус. Остава да сложите натрошен лед в шейкъра и да смесите добре.  След това подгответе чашите - намокрете ръба на чашата и потопете в смес от кокос, канела и захар. За декорация ще ви трябват резен портокал и пръчица канела.  Останалото е ясно, нали?

 

Java Лека нощ

 

Този коктейл не е само за програмисти, а името му е просто съвпадение с един от най-популярните програмни езици. Нужни са ви 2 листа от мента, 60 мл. изстудено. 40-50 мл ром. По 20-на мл. кондензирано подсладено мляко, обикновено кондензирано мляко и ликьор горчивка.

 

Леко намачкайте ментовите листа на дъното на чашата. Добавете останалите съставки и натрошен лед. Разбъркайте с шейкър за 20-на секунди и декорирайте със стръкче мента. Наздраве!

Оставете коментар