Costa Coffee

Историята на Costa Coffee започва през 1971г., когато братята Серджо и Бруно пристигат в Лондон с огромното желание да превърнат кафето със страхотен вкус в част от ежедневието на лондончани. Те откриват малка пекарна на Fenchurch Street с желанието да произведат кафе с най-високо качество.
Братята Costa тестват „на сляпо“ 112 различни комбинации от кафета преди да изберат единствената достатъчно добра, която да стане нашия signature blend. Те наричат този бленд Mocha Italia и той остава нашия signature blend и до днес.

Съвършеният бленд
Нашият емблематичен бленд Mocha Italia е съвършена комбинация и баланс от кафени зърна деликатна Арабика и силна Робуста, които се пекат прецизно и бавно минимум 18 минути, за да може зърната да запазят техния отличителен вкус и богат аромат.

Развитие
През 1978г. братята отварят тяхната първа кафетерия Costa Coffee на Vauxhall Bridge Road.
В тази кафетерия, братята стават първите доставчици на кафе в Лондон, които предлагат Еспресо и Капучино в порцеланови чаши, като по този начин клиентите могат най-добре да се насладят на вкуса на кафето.
Скоро започва отварянето на кафетерии на престижни места в Лондон, превръщайки се в дестинации за модерните лондончани.

През 1988 г., поради нарастване търсенето на тяхното кафе, братята решават да се преместят в Южен Лондон, където преобразуват огромен терен в чисто нова пекарна.
Новият парцел се намира на Old Paradise Street, Lambeth, където пекарната на Costa Coffee остава до 2017г.

Новата пекарна
След повече от четиридесет години, Costa Coffee продължава да се разширява в Лондон, Обединеното кралство и глобално по целия свят. Това създава необходимостта да се намери нова пекарна, която да задоволи отново търсенето.
В началото на 2017г. отворя врати новата пекарна на Costa Coffee в Basildon, Essex. Пекарната е една от най-големите в Европа и дава възможност да се произвеждат 45 000 тона кафе годишно, с което капацитета на изпичане на кафе се увеличава четири пъти в сравнение с този на предишната пекарна в Lambeth.

„Ние в Costa Coffee винагисме вярвали, че се нуждаеш от страст, за да създадеш съвършенство. „

 

В това са вярвали братята Коста.В стремежа си към съвършенство те правят 112 „слепи теста“  с различни комбинации кафе преди да открият перфектниябаланс на вкус и аромат в техния авторски

COSTA SIGNATURE BLEND. И доднес, в пекарната на COSTA COFFEE сеизползва традиционна технология за бавно печене, благодарение на което кафетополучава по-плътен и богат вкус и запазва естествените си масла.

В същността на COSTA COFFEE са вплетенипринципите за качество и устойчиво развитие: 100% от кафе зърната сасертифицирани от Rainforest Alliance и отговарят на строги стандарти, коитозащитават природата, естествените местообитания, правата на работниците и наместните общности.

 

Покажи:
Сортирай по: