КАК СЕ РИСУВА ВЪРХУ КАФЕ? – ЧАСТ III

Публикуван от: coffespot 04/07/2017 0 Коментар(и)

 

Следите ли поредицата ни за аматьори-баристи, в която ви показваме как да рисувате различни рисунки в чашите капучино, които приготвяте? Ако да, то вече трябва да можете да очаровате своите гости като им нарисувате СЪРЦЕ или ЦВЕТЕ. С тази статия ще отидем още по-далеч и ще ви покажем как се рисува ЛИСТО.

 

В списъка с необходими съставки няма нищо ново или по-различно – трябва ви силен шот хубаво еспресо, приготвено по всички правила, които вече знаете и каничка разпенено прясно мляко. Използвайте приставката за пара на машината и метална бариста каничка.

 

За да нарисувате листо, започнете да сипвате млякото от високо в чашата. Не е проблем да разбърквате – това няма да се отрази на рисунката ви. Когато стигнете до млечната пяна – направете първо окръжност, а след това започнете да правите бързи зигзагообразни движения – няколко на място, а останалите – от центъра на чашата към периферията й. За да завършите красивото изображение, се върнете с бърза, прецизна линия до най-външната линия на рисунката. Справихте ли се?

 

Сравнете техниката си с приложеното изображение. Ако не се получава перфектно, наблегнете на повторенията докато постигнете съвършенство.

 

С тези напътствия и повече практика, със сигурност пред вратата ви скоро ще е пълно с нетърпеливи гости, очакващи вашето изкуство в чаша. Успех!

Оставете коментар