КАК СЕ РИСУВА ВЪРХУ КАФЕ? – ЧАСТ II

Публикуван от: coffespot 04/07/2017 0 Коментар(и)

 

В предишната си статия ви показахме как да рисувате сърце върху повърхността на кафе. С това поставихме началото на поредица от статии, които ще ви превърнат в истински бариста, поне що се отнася до рисуване върху кафе.

 

В настоящата статия ще ви покажем как се рисува една малко по-сложна форма, а именно – ЦВЕТЕ.

 

За да нарисувате цвете ще са ви нужни същите 2 съставки, каквито и за сърцето – еспресо и разпенено мляко. За тази картинка ще ви трябва и малко повече талант, търпение и прецизност. Пригответе шотът еспресо в чаша за капучино. Разпенете млякото с приставката за пяна в метална каничка. След като имате и двете съставки, започнете да сипвате млякото в кафето докато стигнете до млечната пяна. Спокойно можете да разбърквате кафето с кръгообразни движения – това няма да се отрази върху каймака и бъдещата рисунка.

 

Когато наближи да започнете за изливате млечната пяна, спрете. Със зигзагообразни движения започнете да правете линии от периферията на чашата до средата й. Когато спрете и отдръпнете ръката си обратно към периферията на чашата се получава окръжност. С второто такова движение се получава по-малка окръжност в първата. Между всяка нова окръжност правете пауза и се връщайте в периферията на чашата. Следващите 3 такива движения трябва да са съвсем кратки, като при последното правите бърза линия от средата на последната окръжност до първата. В резултат имате красиво цвете и можете да се гордеете, че сте нарисували доста сложна бариска картинка.

 

В приложеното изображение можете да видите нагледно как да рисувате цвете върху кафе. Бъдете търпеливи и не се отказвайте, ако първите ви опити са неуспешни или не съвсем красиви. Рано или късно собствената ви градина от цветя върху кафе ще разцъфнат и ще зарадват гостите ви!

Оставете коментар