Belvedere

 Belvedere Vodka е марка полска ръжена водка, произведена и разпространявана от LVMH. Тяе кръстена на Belweder, полския президентски дворец във Варшава, чиято илюстрация се появява на бутилките му. Произвежда се в град Żyrardów в Полша.

 Марката стартира в Съединените щати през 1996 г. като "луксозен" алкохол и се предлага на пазара като първата супер премиум водка в света. Откакто навлиза на американския пазар, Belvedere си партнира с редица знаменитости, включително Челси Хендлър, Ашер и Джон Леджънд. През 2015 г. марката е избрана за официална водка на 24-ия филм за Джеймс Бонд, Spectre. За да може Belvedere Vodka да бъде обозначена като супер първокласна Polska Wódka (полска водка), водката трябва да бъде произведена от специфични полски зърна или картофи и полска вода. Официалното етикетиране на полската водка също изисква да не се добавят изкуствени добавки към водките. Като такава, Belvedere Vodka използва сортове Dankowskie ръж, добити от една от седемте близки ферми в своята „луксозна“ водка.[15][16] За да се произведе водка, ръжта се събира и се вари, за да се образува каша, която след това се ферментира и дестилира в селскостопанска дестилерия, преди да се подложи на дестилация три допълнителни пъти в дестилерията Belvedere.[17]Дестилерията, която произвежда Belvedere, е построена през 1910 г. Производство започва през 1993 г. в съоръжението, разположено в Polmos Żyrardów, Полша. За първи път е внесен в САЩ през 1996 г. от Еди Филипс от Phillips Distilling под Phillips Millennium. През 2002 г. 40% от Millennium бяха придобити от групата за луксозни стоки LVMH[8], а през април 2005 г. този дял беше увеличен до 100%. Марката беше подкрепена от Chelsea Handler и спонсорира нейното комедийно турне Chelsea Chelsea Bang Bang, базирано на едноименната й книга през 2010 г.

 През 2011 г. Belvedere Vodka започва партньорство с Product Red с участието на R&B певеца Usher, за да пусне ограничено издание, специално брандирана бутилка и дари до 50% от печалбите на Глобалния фонд, който се бори с ХИВ/СПИН, малария и туберкулоза. Като част от продължаващото партньорство на Belvedere с Product Red, Джон Леджънд е включен в кампанията на марката за 2016 г. за даряване на Глобалния фонд, която включва бутилки с ограничено издание, проектирани от Естер Махлангу.

 През 2015 г. Belvedere Vodka беше избрана за официална марка водка на 24-ия филм за Джеймс Бонд, Spectre.[11]

 Belvedere бе обявена за производител на водка на годината за трета поредна година на International Spirits Challenge през юли 2017 г. През септември 2017 г. Belvedere обяви, че ще спре производството на своята "Unfiltered" версия на своята водка и ще пусне серията Single Estate Rye.

 През 2018 г. Belvedere си партнира с певицата, автор на песни и актриса Janelle Monáe, за да продуцира поредица от късометражни филми.

Покажи:
Сортирай по: