5 гениални личности, които са били пристрастени към кафето

Публикуван от: coffespot 08/09/2017 1 Коментар(и)

Пиете по 2-3 кафета на ден и се притеснявате дали не сте пристрастени. В тази статия ще ви разкажем за 5 гениални личности, които наистина са имали специално отношение към кафето, а вие помислете отново!

 

 

 

 

Йохан Себастиан Бах е написал кратка опера за манията си към кафето

 

Ах! Колко сладко е на вкус кафето!

По-сладко от целувка от любим,

по-вкусно е от виното мускато!

Кафе, кафе, ми е необходимо!

И ако някой тук ще ме лекува, то поне,

ах, моля дайте ми кафе!

Из „Coffee Cantata”

 

 

Известният бароков композитор е бил страстен любител на кафето. Макар че не е бил известен с чувство за хумор, през 1732 той написва забавна кантата, наречена The Coffee Cantata. Музикалното произведение се основава на поема на Пикандър, а като сюжет  Кантатата подиграва общественото недоволство  от възхода на кафенетата във Виена. По това време, кафето се считало за опасен "порок" за обществото.

 

 

 

 

 

 

Лудвиг ван Бетховен броял на ръка зрънцата кафе за любимата си напитка.

 

 

„Няма ли да пиете кафе преди да си тръгнете?”

 

Според биографа на знаменития композитор, Бетховен държал да пие кафе, приготвено точно от 60 зрънца, затова всеки път ги отброявал. Веднъж, за да прогони нежелан гост, го попитал дали няма да пие кафе преди да си тръгне...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бенджамин Франклин висял по кафенетата още преди това да стане модерно.

 

 

“Обичам всички честни души, които срещам в кафенето Лондон.”

 

Докато живеел в Лондон, известният политик и учен Бенджамин  Франклин, прекарвал времето си основно в любимото си кафене, където провеждал важните си срещи, играел шах или просто отивал да слуша приятни разговори . Изобразения на 100-доларовата американска банкнота Франклин дори инструктирал сестра си да пренасочва пощата му към кафенето.

 

 

 

 

 

 

 

 

Твърди се, че Волтер пиел по 40-50 чаши кафе на ден.

 

 

„Ако кафето е отрова, тя действа доста бавно.”

 

Авторът на „Кандид или оптимизмът” се счита за една от най-пристрастените към кафето известни личности в света за всички времена. Пиел по 40-50 чаши дневно. Лекарят му го предупреждавал, че страстта му към кафето ще го убие. Починал на 83... Средната продължителност на живота на всички личности, за които ви раказваме в тази статия е .... години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьорен Киркегор пиел кафето си с по 30 бучки захар.

 

 

Известният философ буквално пиел захар с кафе. Разтварял купчината захар с чисто кафе. Твърди се още, че притежавал 50 различни чаши за кафе и всеки път карал секретаря си да избере чашата, в която да му поднесе напитката като се обоснове с валидна философска причина за избора си.

1 Коментар(и)

Ванушка:
15/09/2017, 07:31:51
Отговори

Това се казва кафе маняци

Оставете коментар