5 идеи за декорация за дома от кафе на зърна

Публикуван от: coffespot 01/02/2017 1 Коментар(и)
ПОДЛОЖКИ ЗА ГОРЕЩИ НАПИТКИ
Нужен ви е технически корк или картон с дебелина 2мм, силиконово лепило или пистолет със силиконови пръчки за топло лепене и шепа кафени зърна. Изрежете от корковия лист равни форми - кръгли, квадратни, с форма на сърце или друго - по ваш избор. Намажете изрязаните форми с лепило от едната страна. Наредете кафени зърна, плътно едно до друго. Ако използвате силиконов пистолет, капвайте по една капка, върху която залепвайте по едно кафено зърно. Продължете докато наредите плътно цялата форма. Оставете готовите подложки да изсъхнат добре преди да ги използвате.
 
РАМКА ЗА СНИМКИ
Нужнa ви е една призволна рамка за снимка, силиконово лепило (или пистолет за топло лепене) и шепа кафени зърна. Намажете с лепило рамката от всички страни, от които ще се вижда с лепило и залепете плътно едно до друго зрънца кафе. Оставете да изсъхне добре. Ако сте по-ентусиазирани, може да потърсите информация и как сами да изработите рамка за снимки, която след това да декорирате с кафени зрънца.
 
ПОСТАВКА ЗА ЧАЕНИ СВЕЩИ
Изберете си красива чаша или бурканче, което харесвате. Напълнете го с кафени зърна и сложете отгоре чаена свещ (най-добре е свещта да е с аромат на ванилия). Когато запалите свещта към нейния аромат ще се добави и аромат на кафе. Научни изследвания доказват, че ароматът на кафе влияе положително на нервните клетки и редуцира усещането за стрес и тревожност.
 
ЗАБАВЕН ПОСТЕР
Нужна ви е някаква дълбока рамка за снимки (постер) със стъкло отпред и малко кафе. Вместо снимка, напълнете рамката с кафени зърна.
 
КУТИЯ ЗА БИЖУТА ИЛИ ПОДАРЪЦИ
Харесайте си някаква картонена кутия с капак. Ако сте по-сръчни може и да си направите сами. Намажете от външната страна със силиконово лепило, най-добре при затворено състояние, но внимавайте да не залепите капака за кутията. Наредете кафени звънца, плътно едно до друго. Оставете да изсъхне. Това е всичко - можете да използвате новата си декоративна кутия за каквото поискате.

1 Коментар(и)

fnfOzvSR:
28/03/2021, 10:14:15
Отговори

e

fnfOzvSR:
28/03/2021, 10:14:19

1

Оставете коментар