5 причини да започнете да пиете чай матча още сега!

Публикуван от: coffespot 02/08/2018 1 Коментар(и)

 

Защо през август говорим за чай? Първо, в онлайн магазина на Coffeespot.bg вече са достъпни матча чайовете на любимия ни бранд Althaus. Второ, но не и последно по важност – матча е всепризнато най-полезният чай в момента. Ако не сте го опитвали е време да поправите тази грешка, а, повярвайте, има защо.

 

1. Има над 137 пъти повече антиоксиданти

В сравнение със зеления чай, матча е истински шампион, когато става въпрос за съдържание на антиоксиданти. Катехините са тези компоненти на чая, които играят ролята на естествени антиоксиданти. Те помагат в борбата със свободните радикали, които могат да увредят клетките и да доведат до сериозни заболявания.

 

2.  Стимулира мозъчната дейност

Само в един грам матча се съдържат 35 мг кофеин – количество, далеч над това, което съдържа чаша зелен чай и достойно за съперничене с чаша еспресо. А кофеинът, както всички знаем, е най-мощният стимулатор на мозъка. Друга важна съставка тук е L-теанин, който увеличава ефекта от кофеина без да води до пад на енергията, както понякога това се получава при консумацията на кафе. Това е вещество увеличава и алфа вълните в мозъка, а така значително намалявате стреса.

 

3. Здрав черен дроб

Изследванията върху здравословните ефекти от консумацията на японския чай отдавна са доказали редица ползи – от предпазване и прочистване на черния дроб, поддържане на здраво сърце и дори в помощ при наднормено тегло.

 

4. По-добра кожа, по-добри зъби

Регенериращите свойства на матча са доказани, а редовната му консумация може значително да подобри състоянието на кожата и зъбите. Само за кратко време ще забележите по-блестяща кожа и по-бели зъби.

 

5. Сбогом настинки!

Редовната консумация на висококачествена японска матча помага и за подсилване на имунната система. Със сигурност ще станете по-устойчиви на настинки и грипни вируси, веднъж след като се доверите на зелената напитка.

 

Опитайте още днес вълшебния японски чай с невероятно освежава вкус и стотици здравословни ползи. Изберете от асортимента на Althaus в онлайн магазина на Coffeespot.bg.

1 Коментар(и)

Силвия:
08/08/2018, 09:31:43
Отговори

Определено ме запалихте, ще пробвам

Оставете коментар