10 необичайни кафе напитки

Публикуван от: coffespot 04/07/2016 1 Коментар(и)

Обичате ли да експериментирате с кафето? В този блог пост ще ви представим 10 необичайни кафе напитки, които може да изпробвате:

 
 
 
#1 Яйчено кафе
 
  • Cà Phê Trứng или яйченото кафе е типична виетнамска кафе напитка, която се сервира в кафенетата в Ханой. 
  • Яйчения жълтък и кондензираното мляко се разбиват заедно, докато сместа стане плътна и кремообразна. Сварете кафе и го изсипете върху сместа и оставете кафето да потъне на дъното. Напитката има вкус на крем карамел с кафе. 
 
 
#2 Кафе с морска сол
 
  • В Тайван използват морската сол в храни и козметични продукти, тъй като тя не е рафинирана и има повече благотворни свойства от трапезната.
  • Идеята за тази странна комбинация на кафе със сол идва от традицията на тайванците да поръсват плодове като ананас и диня със сол, за да ги направят по-сладки.
  • За да приготвите тази напитка е необходимо да добавите малко морска сол в пяната на каймака на свареното кафе и сметана. 
 
 
#3 Кафе с тоник
 
  • Тази странна комбинация се е появила за първи път в Швеция и се нарича Kaffe Tonic
  • Приготвя се много лесно – смесва се еспресо с чаша тоник и лед. Тази освежаваща напитка става популярна в много места по света. 
 
 
#4 Кафе с масло и олио
 
  • Кафето с масло е често срещана напитка в някои части на света, но комбинациятае популяризирана от компанията "Bulletproof Coffee". От компанията твърдят, че вместо да закусвате, е достатъчно да изпиете тази кафе напитка. Това била тайна рецепта за лесно отслабване и за придобиване на засилване на умствената дейност.
  • Според д-р Андрю Уейл ако човек е активен и се храни балансирано, е напълно приемливо да добави мазнина в своето кафе, която дава малко повече енергия на организма. 
 
 
#5 Кафе със сирене
 
  • Кафето със сирене или Kaffeost е шведска традиция, при която се потапя сирене в кафето или се пие кафе, в което преди това е било сложено сирене.
  • Сиренето, което се използва се казва Leipäjuusto и се произвежда във Финландия и Северна Швеция
  • Приготвя от от козе мляко, краве мляко или мляко от северни елени.
 
 
#6 Кафе с лимон
 
  • Опитайте кафе „Гилермо“(Guillermo) – кафе с лайм, което може да бъде сервирано студено или горещо.
  • Друга разновидност на тази напитка е кафе „Еспресо Романо“ (Espresso Romano), което се сервира с жълти лимонови корички.
  • Тези напитки може и да не допаднат на всеки, защото киселиността им е доста висока.  
 
 
#7 Кафе с азот
 
  • Тази напитка е измислена от Нейт Армбръст, хранителен технолог от Портланд, Орегон, САЩ.
  • Когато се добави азот в кафето мехурчетата правят напитката по-богата и кремообразна без това да влияе на нейния вкус.
  • Азотният газ не се разтваря лесно във вода, но дава на кафето по-плътен вкус и кадифено усещане.  .
 

1 Коментар(и)

Тодоров:
26/07/2016, 12:24:31
Отговори

Супер

Оставете коментар