Как материалът на чашата ви за кафе влияе на вкуса?

Публикуван от: coffespot 06/06/2018 1 Коментар(и)

За много хора по целия свят денят не е започнал преди първата чаша кафе, затова е важно да имате предвид как различните материали оказват влияние върху вкусовите качества на любимата ви кафе напитка. Вижте едни от най-използваните материали за кафе чаши и направете своя разумен избор:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пластмасови или полистиренови чаши

 

Чашите от тези материали са известни със свойството си да абсорбират ароматите на горещите напитки в тях. Не само това, ами те отделят токсични вещества, които поемате с кафето си. Ако не вярвате може да направите следния тест: напълнете пластмасова чаша с горещо кафе, изчакайте няколко минути, изсипете го и измийте чашата. Сложете горещ чай и ще усетите остатъчните кафе нотки от новата напитка!

 

Картонени чаши

 

Една сравнително нова алтернатива за ежедневното, офисно кафе. Имайте предвид, че когато пиете кафето си в картонена чаша е добре това да стане възможно най-бързо, за да не се напои самият материал и да отнеме от ароматните и вкусови качества на любимата ви напитка.

 

Неръждаема стомана

 

От такъв материал обикновено са чашите за кафе за път – добър избор, защото задържа топлината на напитката, материалът не е порест, за да поема аромата на кафето. Разбира се, както при всеки материал от метал по-чувствителните могат да усетят лек допълнителен вкус….

 

Керамика и порцелан

 

Почти безспорно най-добрите материали за чаши за кафе. Керамиката и особено порцеланът запазват топлината на напитката мноого дълго време и не променят вкуса, а напротив – съхраняват го. А казваме безспорно, защото има някои крайни мнения, според които пиенето на кафе в цветни порцеланови и/или керамични чаши е с различен вкус от пиенето на напитката в бели…Малко пресилено, бихме казали ние :) Но всеки е човек е различен, различни са и предпочитанията му.

 

А чашите за кафе в Coffeespot.bg със сигурност ще задоволят и най-капризните.

1 Коментар(и)

Явор:
20/06/2018, 17:38:44
Отговори

Супер, а как се отразяват кристалните чаши

Оставете коментар