7 Aлтернативни употреби на кафето (част II)

Публикуван от: coffespot 03/12/2015 0 Коментар(и)

Както споменахме в предишната статията кафето и неговата утайка имат неподозирано приложение в нашето ежедневие. Ето още четири полезни съвета как да ги използваме:

 

№4 Тор за растения

Добавете кафе към вашия компост или тор. Тъй като кафето е богато на калий, мед, магнезий и фосфор, може да го добавите към торта на растения, които имат нужда от по-кисели почви (рози, хортензии и домати).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№5 Почистване на съдове и мебели

Вместо да използвате различни химични препарати или телове за изтъркване при загорели тенджери и тигани, може да използвате утайката от кафето за тази цел. Също така с помощта само на утайка от кафе и парче плат може да лъснете всички дървени повърхности.

 

№6 Ароматизатор

Кафените зърна имат способността да абсорбират силните и неприятни миризми, например на застояло, пържено, цигари, домашни любимци и изгнило. За целта поставете две шепи зърна в малък контейнер и оставете да престои в хладилника, помещението или колата. Съвсем скоро ще се сбогувате с неприятния мирис. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№7 Марината за месо

Освен за закуска, кафето може да бъде идеално и за вечеря. Сигурно се питате как е възможно това :) Изпечете за около 30 секунди утайката от кафе като бъркате постоянно. След това я смесете с подправките за месо и оставете месото да престои за няколко часа в маринатата. Уникалния вкус и аромат на пържолата Ви са гарантирани.  

 

 

Оставете коментар