7 Aлтернативни употреби на кафето (част I)

26/11/2015 0 Коментар(и)

Обикновено след като изпием ароматната си чаша с кафе, изхвърляме утайката без да се замислим. А всъщност тази напитка има изненадващо много повече ползи от това да задоволи сутрешните Ви потребности от кофеин. Ще споделим с Вас няколко трика, с които ще откриете нови начини на използване на кафето и утайката от него в ежедневието:

 

№1 Грижа за косата

Направете си маска за коса от предварително сварени 3-4 супени лъжици утайка от кафе, масажирайте корените и оставете няколко минути да подейства. Така ще заздравите косата си и ще подсилите растежа й.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№2 Ексфолиант за тяло

Текстурата на кафето позволява кожата да бъде добре ексфолирана – да се премахнат мъртвите клетки и да се даде възможност на новата кожа да получи достатъчно влажност. Също така от утайката от кафе може да направите силна домашна антицелулитна скраб. За целта първо смесете утайка от кафе с кокосово масло/зехтин, след това масажирайте проблемните зони със сместа за 2-4 минути. Накрая отмийте маската с топла вода.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

№3 Ставни болки

 

Кафето е богато на антиоксиданти, а те водят до облекчаване на болките в ставите. Така че, когато използвате утайката като скраб за тяло, масажирайте и местата с болка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар