Зелено кафе

Публикуван от: coffespot 31/12/2015 0 Коментар(и)

Какво представлява?


Набиращото все по-голяма популярност зелено кафе всъщност е суровия, неизпечен вариант на кафените зърна. За разлика от черното кафе, зеленото е богато на хлорогенова киселина - силен антиоксидант, готов за директно усвояване в тялото. Нивата на кофеин в зеленото кафе са значително по-ниски в сравнение с печените зърна.  

Ползи

 

• богато на диетични фибри
• съдържа витамин РР, който понижава „лошия” холестерол, регулира работата на черния дроб и панкреаса
• понижава кръвната захар
• високо съдържание на антиоксиданти (желязо, калций, селен, витамини Е и С)
• понижава главоболието и повишава качеството на мозъчната дейност


Препоръчителна доза


В повечето случаи препоръчителната доза хлорогенова киселина дневно е 300 мг. Това означава, че при употреба на екстракт от зелено кафе с 50% съдържание на хлорогенова киселина е достатъчно да се употребяват 500-800 мг дневно.

 

 

  

Оставете коментар