С кои книги да допълните вкуса на кафето си през 2017 година?

Публикуван от: coffespot 28/02/2017 0 Коментар(и)

Хубавото кафе е 2 пъти по-вкусно с интересна книга в ръка. Ще си позволим да ви предложим няколко заглавия, които ще можете да намерите на българския пазар през 2017 година.


Първото ни предложение е един изключителен роман за приятелството, семейството, мечтите, любовта, войната, лудостта и красотата. Става дума за „Пилето” на Уилям Уортън, който издателство „Сиела” пусна на пазара в началото на тази година. Романът не се издава за пръв път у нас, но всеки път бива светкавично изчерпан като тираж. Сюжетът разказва за две момчета – Ал и неговия странен приятел Пилето. Няма да разкриваме повече от историята, само ще допълним с изречение от анотацията към книгата: „докосваща приказка за това какво е да си нормален в един откровено луд свят”. Неиздаваното у нас продължение на романа „Ал”, също се очаква да излезе през 2017 година.


Докато  дългоочакваното продължение на филма „Трейнспотинг” е в кината, в книжарниците вече може да откриете новия роман на Ървин Уелш „Ваещият с ножове”. Главният герой е познатият от „Трейнспотинг” и „Порно” побойник Франк Бегби. И макар, според критиците, новата книга на Уелш да не е на висотата на предишните 2, все пак „Ваещият с ножове” си струва да прави компания на няколко чаши кафе.


И още една филмова премиера се очаква през 2017 година – продължението на сериала „Туин Пийкс”. На фона на очакването на феновете, издателство „Бард” вече пусна на пазара книгата "Тайната история на Туин Пийкс" от Марк Фрост  - един от създателите на сериала. 25 години след загадъчното убийство на Лора Палмър, ново убийството изглежда свързано със стария случай... Секретни папки и неизвестни факти водят до шокиращ финал...


За любителите на любовните романи, издателство „Колибри” предлага книга, която определя като "психологически плътна, майсторска проза". Става дума за "Сантименталният мъж" на испанския писател Хавиер Мариас. Както се подразбира от заглавието, в книгата става дума за любов и разбити сърца, така че със сигурност на много от вас ще се хареса да придружат кафето с книга като тази.


Още едно заглавие, което си заслужава е „Царицата на нощта” от Александър Чи. В книгата се разказва за куртизантка, която се издига до изключително успешна оперна певица. Тя получава главната роля в оперен спектакъл, но либретото е поосветено на нейните най-съкровените тайни от миналото, известни само на четирима мъже. Романът е над 600 страници, така че се заредете с повече кафе.


Ако ви влече литература, посветена на втората световна война, то може да изберете романа „Даниел Щайн, преводач” на Людмила Улицкая, който издателство „Парадокс” пуска като част от тематичната си поредица. Сюжетът разказва истинската история на полски евреин, който оцелява по чудо, работейки като преводач.


За любителите на фентъзито, предлагаме "Библиотеката на душите" - фантастична история за деца, надарени с необикновени способности. Книгата е продължение на "Домът за чудати деца на мис Перигрин" и "Градът на гладните". Главният герой от предишните два романа Джейкъб Портман се опитва да спаси своите "чудати другари, затворени в строго охранявана крепост.


Последно, искаме да обърнем вниманието ви към една изключително високо оценена от критиците книга - първия роман на Гейл Хъниман – "Еленор Олифант си е супер". Главен герой е 30-годишната Еленор, която трудно общува с хора, а когато го прави, не спестява нищо от това, което мисли. Елинор живее като самотница, докато не се запознава с Реймънд, колега от фирмата, в която работи...

Оставете коментар