Как изглежда кафето в различните държави по света? – част 2

Публикуван от: coffespot 05/07/2018 0 Коментар(и)

Дойде време и за второто ни виртуално пътешествие, в което ще научим как различните народи по света пият своето кафе. Да започнем с…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Испания

В слънчева Испания предпочитанията са по-скоро към по-слабо и сладко кафе. Веорятно това е причината Кафе Bombon да е толкова популярно. То се приготвя от една част кондензирано, подсладено мляко и една част еспресо. Традиционно кафето е основна съставка на най-малкото от испанските хранения за деня – закуската – често в компанията на нещо малко и отново следко – чурос или сладкиш.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мексико

Café de olla е традиционно мексиканско кафе. За да го приготвите имате нужда от специален глинен съд, който придава специфичен аромат на готовата напитка. Това кафе е много типично за студените и селските райони. Към него мексиканците добавят обикновено канела и панела – стръкове типична за Мексико захарна тръстика. Уникално кафе преживяване, което обаче можете да опитате само в Мексико.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гърция

Тук няма нужда да подсказваме, нали? Гръцкото кафе по-известно като фрапе е един от най-подходящите за горещите летни дни напитки, популярна вече и в България. Възможните интерпретации и съдържание вече варират – от добавяне на кола към черното до прясно мляко към „бялото“. Това, което винаги е необходимо за едно перфектно фрапе е приборът за разбъркване. Спокойно, не е нужно да обикаляте по магазините за него! Ние от Coffeespot сме се погрижили за това. Вече можете да намерите всичко необходимо за вашето идеално лятно фрапе в онлайн магазина ни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Малайзия

Завършваме (временно) нашата виртуална разходка в далечна Малайзия. Yuenyeung или Kopi Cham е много популярна и харесвана кафе напитка в Хонг Конг. То представлява смес от кафе и…чай. Двете напълно несъвместими напитки в една дават интересен вкус на Kopi Cham. С лед или горещо – вкусът му е винаги превъзходен.

 

Каква традиционна кафе напитка сте опитвали в друга държава? Споделете ни като коментар под публикацията!

Оставете коментар